Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Pimpáré és Vakvarjúcska

Szerző: Erdős Virág
Pimpáré és Vakvarjúcska
Pimpáré és Vakvarjúcska - adatlap
Méretek: SZ: 21cm M: 28cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789631191608
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 104
Borító: keménytáblás
1,000 Ft-os megtakarítás!:) Most 28%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,490 Ft
Könyvudvar ár: 2,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Verses mesejáték sok vidám és veszélyes kalanddal egy különleges és egyedülálló mesekönyvben. Pimpáré és Vakvarjúcska vicces, fordulatos és elgondolkodtató története Erdős Virág klasszikus hangzású, de a mai fül számára is szépen csengő rímeivel. A jelenetek díszleteit és színpadképét Filó Vera varázslatos rajzai helyettesítik, a dialógusok szereplőit apró, színes piktogrammok jelölik.

Függöny fel, kezdődhet az előadás!

„Ez egy mese.      
Ő a hősöm. 
Királylány. 
Az ismerősöm.

Hogyha van egy   
lazább hetünk,     
elég gyakran        
beszélgetünk…

Én kérdem, 
ő válaszol:  
ez a mese   
róla szól.”

Na, erre érdemes volt várni! Én mondom, vénkoromban éppen olyan élvezetes, mint gyerekként! Szépen és gyorsan peregnek egymás után a rímek. Nincs benne semmi erőltetettség vagy izzadságszagú veríték. Igényes, vicces nyelvi mesejáték.

"Komplikált az élet néha,
nem mondom, de
szép is!

Én szeretlek téged, kérlek
feleld rá, hogy:

Én is!" (Forrás:https://moly.hu/konyvek/erdos-virag-pimpare-es-vakvarjucska)

"Ez egy mese. Ő a hősöm. Királylány. Az ismerősöm. Hogyha van egy lazább hetünk, elég gyakran beszélgetünk... Én kérdem, ő válaszol: ez a mese róla szól. - Pimpáré királykisasszonyt királyi szülei férjhez akarják adni, jönnek a kérők, akik mind pályáznak Pimpáré kezére, de ő elutasítja őket, hiszen nem szülői önkény hatására, hanem szerelemből akar férjhez menni. A királykisasszonyt azért akarják a szülők férjhez adni, mert kiürült a kincstár, és a királyi udvar csődben van, s gazdag kérőben reménykednek. Ám abban a pillanatban, amikor Pimpáré kikosarazza az utolsó kérőt, hatalmas porfelleg és szélvihar támad, sötét lesz, és a királykisasszonyt elrabolja a Varjúkirály és a fia. Vakvarjúcska hites feleségének tekinti az ölébe pottyant királylányt, aki persze vonakodik. Ám Vakvarjúcska három próbát is kiáll, amelyben megvédelmezi Pimpárét, előbb a szarkák, majd a vadkutyák, végül az utcakölykök támadását veri vissza. A próbatételek közben megsérül és meg is vakul, s most Pimpárén a sor, hogy védelmezze és bizonyítson. Elhatározza, hogy hazamegy királyi szüleihez, akiknek már bizonyára hiányzik egyetlen leányuk. Közben fény derül arra is, hogy Vakvarjúcska valójában elvarázsolt királyfi, apjának palotáját valaha haramiák gyújtották fel és égették porig, csak ő és felséges apja menekült meg, és a tűzben koromfekete varjúvá változott. Ám ha megtalálja mellette tűzön-vízen át kitartó párját, talán ismét visszaváltozhat." (forrás: https://litera.hu/irodalom/konyvajanlo/erdos_virag_pimpare_es_vakvarjucska.html)

A  SZERZŐRŐL:

Erdős Virág (József Attila-díjas) sokszínű tehetség, aki szerencsére régóta jelen van a kortárs irodalom számos terepén. Elsősorban költő, ezt még prózáiban sem igen tudja megtagadni.
Akármilyen műfajhoz nyúl, mesterien dolgozza ki, nincs ez másképp a gyerekek vagy felnőttek számára írott verssel, prózaverssel, mesével, sőt akár drámával, hangjátékkal sem
Sajátos hangja és titka azonban nemcsak a mesteri és egyedi kidolgozásban rejlik, hanem abban a stílusbravúrban, amely a költészetébe vont tárgyakat, témákat ironikusan láttatja, esetenként parodizálja. Nem kivétel ez alól saját maga, a költő sem, aki minden sorban, bár rejtőzködve, de jelen van, esetenként híres pályatársai tükrében.

"Teát
végképp nem iszok!
Beleugrott a piszok!

Piszok a teába?
Hű!
Á, az csak a tea-
fű!"

"

Éppen elég nagy a világ,
nekünk is jut benne
virág.

Adjunk magunknak egy esélyt:
gondoljuk tovább a
mesét!

Hogy a bút-bajt kipihend,
jár neked a
happy end!"

"

szóval ez a kicsi
felség
szimpatikus egy jelenség:
valóságos tünemény!

Pont olyan, mint te
meg én."

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még