Rejtelmes India 7 könyv egy csomagban

AKCIÓ Rejtelmes India 7 könyv egy csomagban
Rejtelmes India 7 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: 2008-2012
Borító: 6 keménytáblás, 1 puhatáblás
17,690 Ft-os megtakarítás!:) Most 85%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 20,680 Ft
Könyvudvar ár: 5,530 Ft Akciós ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Ilyen hosszú út
  2. Add kölcsön a lámpásod fényét - Egy bombayi öreg ház meséi
  3. India oroszlánjai - A szikhek - Keleti könyvtár 4.
  4. Az özvegyégetés - Keleti könyvtár 1.
  5. Fojtogatók: Kálí istennő szolgái
  6. Aki király akart lenni - Válogatott elbeszélések
  7. Karmikus India

Szerzők: Rohinton Mistry (2), Radnóti Alice, Kovács Gábor, John Masters, Rudyard Kipling, Ekhardt Júlia

A csomagban lévő hét könyv rövid leírása:

Ilyen hosszú út
1971 - Indira Gandhi miniszterelnöksége idején India hadat visel Pakisztánnal, amelynek keleti régiója a háború végén Bangladesh néven önálló, független országgá válik. Mistry gyakorlott kézzel szövi párhuzamba az Indira Gandhi személyét is érintő társadalmi eseményeket a regény szereplőinek szerencsétlen sorsával. Gustad Noble odaadó, családközpontú ember, szorgalmas banktisztviselő, aki tehetetlenül nézi, hogyan hullik darabjaira a velük és a körülöttük történő események hatására szerény életük. Akarata ellenére csalások és csalódások veszélyes szövedékébe sodródik. Ekkor kezdődik hosszú útja... Mistry a párszi identitás vizsgálatával ötvözi a cselekményt. Regényeiben rendszeresen megjelenik a hindu nacionalista Shiv Sena bírálata és kigúnyolása. A szélsőséges szervezet - az uralkodó párt támogatásával - elérte, hogy Mistrynek e művét kivegyék a Szent Xavér főiskola tananyagából, majd ezt „megünnepelendő” a könyvet a nyílt utcán elégették.

Add kölcsön a lámpásod fényét - Egy bombayi öreg ház meséi
A kötetben olvasható tizenegy novellából egy bombayi öreg lakóház, a Firozsha Baag életének ezernyi színe és eseményei tárulnak elénk. Itt él a szellemlátó Jaakaylee; a ház egyetlen hűtőszekrény-tulajdonosa, Najamai; továbbá Rustomji, a zsugori; Dr. Mody, a csalódott apa és nagy mesélő; és itt él Kersi, a fiatal fiú, akinek élete átszövi az egész könyvet, aki az utolsó történetet már felnőttként a kanadai Torontóban meséli el. Látjuk a szereplők, a lakók szenvedélyeit, legszörnyűbb félelmeit, árulásaikat, humorba forduló kicsinyes bosszúikat. Szellemes és szívbe markoló ez a könyv, amelyben az egymásba kapcsolódó történetek egy finoman megmunkált mozaikká állnak össze, amely így vet fényt a régi és az új között lebegő-vergődő párszi közösség világára.

India oroszlánjai - A szikhek - Keleti könyvtár 4.
Radnóti Alice az indiai szikh vallás történetét bemutató könyve valójában egész India utolsó ötszáz évének történelmét tárja elénk - napjainkig. Ezeknek a századoknak egyik főszereplője a szikhek ma már 24 milliós közössége. Ki a szikh? Miből származik legendás gazdagságuk, mi történik fényűző templomaikban, szentélyeikben? Honnan ered harciasságuk, halált megvető bátorságuk, mit jelent a szikheknél a fegyverek kultusza?

Az özvegyégetés - Keleti könyvtár 1.
A nyugati ember máig nem fedte fel magának Kelet titkait. De korunkban legalább érdeklődik kultúrái iránt, sőt egyre nagyobb szenvedéllyel igyekszik érteni a régi és a mai Ázsiát. Végre sejti, hogy Kelet sokezer éves tapasztalata olyan szellemi kincs, mely neki is hasznára válhat.
A Keleti Könyvtár kötetei ezt a bölcs felismerést kívánják erősíteni az olvasóban, kiadónk ezzel a sorozattal segíti a megismerésre vágyókat. Kelet kultúráiról magyar nyelven ma még mindig kevés a nagyközönségnek szánt megbízható olvasmány. Ezt a hiányt is pótolni szándékozik a sorozat.
Kovács Gábor Az özvegyégetés című kötete az egyik - évszázadok óta legkevésbé értett - indiai hagyomány okait, a borzongató szertartás körülményeit, részleteit tárja elénk. A könyv szemléleti változást, újfajta megközelítést ajánl a különös hagyomány megértéséhez. És lám, valóban megnyílik előttünk egy másik kultúra rejtett kapuja...

Fojtogatók: Kálí istennő szolgái
John Masters regénye a történelem legnagyobb bűnügyi összeesküvésének feltárását mutatja be az olvasónak. Valóságos, létező összeesküvés volt az indiai fojtogatóké, valóságos és tényszerű a kultuszuk és a tevékenységük minden részletének leírása a kötetben. A szekta több évszázadon át virágzott, tagjaik mélységesen hittek vallási elhivatottságukban. Felszámolásukig, a 19. század közepéig, áldozataik száma India-szerte meghaladta az egymilliót.
Több hiteles forrásmű szól a fojtogatók szervezetéről és működéséről, ezek a munkák szolgáltak e regény történetének hiteles alapjául. Főhőse, William Savage India karavánútjai mentén több tömegsírra bukkan, a halottak valamennyien rituális fojtogatások áldozatai. Savage egymaga fog nyomozásba, a brit hatóságok megtagadják tőle a segítséget, nem hisznek elméletének. Munkája során meghökkentő és borzongató események tárulnak föl, nem csoda, ha valószínűtlennek vélik fejtegetéseit. A szekta tagjai pedig számosak, és fegyelmezetten őrzik inkognitójukat. Ám Savage beépül a szervezetükbe, s irányítóik közelébe férkőzik...
John Masters (1914-1983) alezredesként szolgált az indiai brit hadseregben, családja nemzedékek óta Indiához kötődött. Jól ismerte a katonaság, a gyarmati tisztviselők és az indiaiak életét. Saját, megélt tapasztalatai és történelmi érdeklődése, felkészültsége teszik hitelessé a vallásos hitnek erről a borzalmas eltévelyedéséről készült leírását.

Aki király akart lenni - Válogatott elbeszélések
Az Aki király akart lenni filmen is nagy sikert aratott, 1976-ban több Oscar-díjra jelölték. Hősei halálosan elszánt őrültek, de a többi kiplingi krimi-novella hőseit is a szenvedély vezérli belülről: leggyakrabban a bosszú és a féltékenység. Kívülről pedig a hirtelen feltűnő misztikus erők.

Karmikus India
Európában és hazánkban is a harmónia megteremtése egyre nehezebb feladat. Életünk folytonos rohanás. Pihenésre, kikapcsolódásra, normális párkapcsolatra szinte már nincs is időnk. Mindennapjainkat a pénz domináns szerepe hatja át. Úgy hisszük mi uralkodunk a dolgok fölött, pedig a dolgok uralkodnak rajtunk.
Az emberek egyre frusztráltabbak, ezért egyre inkább céljuknak tekintik önmaguk kiteljesítésén keresztül a harmónia megteremtését.
A harmóniát elsősorban önmagunkban kell megtalálnunk ahhoz, hogy környezetünk is harmóniában éljen, hiszen ez fog visszahatni ránk!
Karmikus körforgás! Ez India tanítása!
Az album fotókon keresztül – képmagyarázatokkal és híres tanítók idézeteinek segítségével – a fentieket próbálja bemutatni. Megkísérel rávezetni arra, hogyan éljünk harmóniában önmagukkal és önmagunkon keresztül a világgal.
Azt kívánom, hogy a következő oldalakon ne csak a nyomort és a szegénységet lássák, hanem lássák a koldusok arcán és az épületek falain tükröződő mosolyt is! Így talán más szemmel tudják nézni saját környezetüket is.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

be
5 ( 5 / 5 )
Az én képzeletemben India sokáig egyenlő volt a szegénységgel és nyomorral. Kultúrájáról szinte semmit nem tudtam, persze hallottam a zsúfolt nagyvárosairól, a maharadzsák mesés gazdagságáról, építészeti remekeiről, a szent tehenekről és a Gangeszról, de itt nagyjából vége is a felsorolásnak. Talán még a filmjeikről hallottam egy keveset, hogy a nézettségük sokkal nagyobb még a legismertebb amerikai filmeknél is, de európai ember számára nem igazán élvezhetők. Mígnem, jónéhány éve megnéztem a Gettómilliomos című, méltán világhírű alkotást. Akkor megértettem, hogy India sokkal mélyebb annál, mint amit én felszínesen tudok róla. Most már jobban érdekel az ottani életforma, ezek a könyvek pedig segítenek megismerkedni vele.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: