Rejtelmes India 7 könyv egy csomagban

AKCIÓ Rejtelmes India 7 könyv egy csomagban
Rejtelmes India 7 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Kelet
Kiadás éve: 2007-12
Borító: 6 keménytáblás, 1 puhatáblás
20,050 Ft-os megtakarítás!:) Most 87%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 23,040 Ft
Könyvudvar ár: 5,230 Ft Akciós ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Ilyen hosszú út
  2. Add kölcsön a lámpásod fényét - Egy bombayi öreg ház meséi
  3. Amrita Sher-Gil
  4. India oroszlánjai - A szikhek - Keleti könyvtár 4.
  5. Az özvegyégetés - Keleti könyvtár 1.
  6. Fojtogatók: Kálí istennő szolgái
  7. Indiai közmondások

Szerzők: Rohinton Mistry, Keserü Katalin, Radnóti Alice, Kovács Gábor, John Masters, Balogh Dániel szerk.

A csomagban lévő hét könyv rövid leírása:

Ilyen hosszú út
1971 - Indira Gandhi miniszterelnöksége idején India hadat visel Pakisztánnal, amelynek keleti régiója a háború végén Bangladesh néven önálló, független országgá válik. Mistry gyakorlott kézzel szövi párhuzamba az Indira Gandhi személyét is érintő társadalmi eseményeket a regény szereplőinek szerencsétlen sorsával. Gustad Noble odaadó, családközpontú ember, szorgalmas banktisztviselő, aki tehetetlenül nézi, hogyan hullik darabjaira a velük és a körülöttük történő események hatására szerény életük. Akarata ellenére csalások és csalódások veszélyes szövedékébe sodródik. Ekkor kezdődik hosszú útja... Mistry a párszi identitás vizsgálatával ötvözi a cselekményt. Regényeiben rendszeresen megjelenik a hindu nacionalista Shiv Sena bírálata és kigúnyolása. A szélsőséges szervezet - az uralkodó párt támogatásával - elérte, hogy Mistrynek e művét kivegyék a Szent Xavér főiskola tananyagából, majd ezt „megünnepelendő” a könyvet a nyílt utcán elégették.

Add kölcsön a lámpásod fényét - Egy bombayi öreg ház meséi
A kötetben olvasható tizenegy novellából egy bombayi öreg lakóház, a Firozsha Baag életének ezernyi színe és eseményei tárulnak elénk. Itt él a szellemlátó Jaakaylee; a ház egyetlen hűtőszekrény-tulajdonosa, Najamai; továbbá Rustomji, a zsugori; Dr. Mody, a csalódott apa és nagy mesélő; és itt él Kersi, a fiatal fiú, akinek élete átszövi az egész könyvet, aki az utolsó történetet már felnőttként a kanadai Torontóban meséli el. Látjuk a szereplők, a lakók szenvedélyeit, legszörnyűbb félelmeit, árulásaikat, humorba forduló kicsinyes bosszúikat. Szellemes és szívbe markoló ez a könyv, amelyben az egymásba kapcsolódó történetek egy finoman megmunkált mozaikká állnak össze, amely így vet fényt a régi és az új között lebegő-vergődő párszi közösség világára.

Amrita Sher-Gil
Egy gyönyörű indiai lány rövid, szenvedélyes élete és művészete e könyv tárgya. Felnőtt életének alig hat éve alatt lenyűgöző festői életművet hozott létre, mely ma Indiában nemzeti kincs. Az 1930-as években ő teremtette meg az európai értelemben vett művészetet Indiában s India képét az egyetemes művészetben. Egy kicsi és törékeny nő, aki Budapesten született, s részben magyar származású volt, akárcsak kortársa: az apai ágon erdélyi zsidó család sarja, a mexikói Frida Khalo. Képeik szokatlan tematikájával és a „magas művészetben" ismeretlen megoldásaival mindketten a női művészet úttörői, első - ma már világhírű - alkotói.

India oroszlánjai - A szikhek - Keleti könyvtár 4.
Radnóti Alice az indiai szikh vallás történetét bemutató könyve valójában egész India utolsó ötszáz évének történelmét tárja elénk - napjainkig. Ezeknek a századoknak egyik főszereplője a szikhek ma már 24 milliós közössége. Ki a szikh? Miből származik legendás gazdagságuk, mi történik fényűző templomaikban, szentélyeikben? Honnan ered harciasságuk, halált megvető bátorságuk, mit jelent a szikheknél a fegyverek kultusza?

Az özvegyégetés - Keleti könyvtár 1.
A nyugati ember máig nem fedte fel magának Kelet titkait. De korunkban legalább érdeklődik kultúrái iránt, sőt egyre nagyobb szenvedéllyel igyekszik érteni a régi és a mai Ázsiát. Végre sejti, hogy Kelet sokezer éves tapasztalata olyan szellemi kincs, mely neki is hasznára válhat.
A Keleti Könyvtár kötetei ezt a bölcs felismerést kívánják erősíteni az olvasóban, kiadónk ezzel a sorozattal segíti a megismerésre vágyókat. Kelet kultúráiról magyar nyelven ma még mindig kevés a nagyközönségnek szánt megbízható olvasmány. Ezt a hiányt is pótolni szándékozik a sorozat.
Kovács Gábor Az özvegyégetés című kötete az egyik - évszázadok óta legkevésbé értett - indiai hagyomány okait, a borzongató szertartás körülményeit, részleteit tárja elénk. A könyv szemléleti változást, újfajta megközelítést ajánl a különös hagyomány megértéséhez. És lám, valóban megnyílik előttünk egy másik kultúra rejtett kapuja...

Fojtogatók: Kálí istennő szolgái
John Masters regénye a történelem legnagyobb bűnügyi összeesküvésének feltárását mutatja be az olvasónak. Valóságos, létező összeesküvés volt az indiai fojtogatóké, valóságos és tényszerű a kultuszuk és a tevékenységük minden részletének leírása a kötetben. A szekta több évszázadon át virágzott, tagjaik mélységesen hittek vallási elhivatottságukban. Felszámolásukig, a 19. század közepéig, áldozataik száma India-szerte meghaladta az egymilliót.
Több hiteles forrásmű szól a fojtogatók szervezetéről és működéséről, ezek a munkák szolgáltak e regény történetének hiteles alapjául. Főhőse, William Savage India karavánútjai mentén több tömegsírra bukkan, a halottak valamennyien rituális fojtogatások áldozatai. Savage egymaga fog nyomozásba, a brit hatóságok megtagadják tőle a segítséget, nem hisznek elméletének. Munkája során meghökkentő és borzongató események tárulnak föl, nem csoda, ha valószínűtlennek vélik fejtegetéseit. A szekta tagjai pedig számosak, és fegyelmezetten őrzik inkognitójukat. Ám Savage beépül a szervezetükbe, s irányítóik közelébe férkőzik...
John Masters (1914-1983) alezredesként szolgált az indiai brit hadseregben, családja nemzedékek óta Indiához kötődött. Jól ismerte a katonaság, a gyarmati tisztviselők és az indiaiak életét. Saját, megélt tapasztalatai és történelmi érdeklődése, felkészültsége teszik hitelessé a vallásos hitnek erről a borzalmas eltévelyedéséről készült leírását.

Indiai közmondások
India nagymúltú kultúrájának írott emlékei között gyakoriak a rövid, frappáns versek, melyek egyeden strófában foglalnak össze vagy színeznek egy gondolatot, érzelmet, mozzanatot. E bölcs mondások szerves kapcsolatban állnak a valódi közmondásokkal, és általában lehetetlen eldönteni, hogy vajon közmondás ihlette-e meg valamely régi költőt, vagy a poétái mű élt tovább - gyakran a végsőkig tömörödve - a nép ajkán.
A velős, sokszor épp a lényeget kimondatlanul hagyó indiai közmondások minimális fordítói értelmezéssel már akkor is érthetőek lesznek, ha szereplőik, képeik idegenek a mi országunktól és korunktól. Hiszen a közmondások a minden földrészen, minden kultúrában élő, törekvő, szenvedő és szerető ember mondásai, és egyetemes igazságokat hivatottak frappáns formába ölteni. Ha pedig a külső mögött megláttuk a mindenkinek szóló üzenetet, attól fogva egy távoli világ szólásmondásaiból már többet is kiolvashatunk: megérezhetjük, hogy milyen „srófra" jár egy nép esze, és mit tart alkalmas eszköznek egy-egy alapgondolat kifejezésére.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

be
5 ( 5 / 5 )
Az én képzeletemben India sokáig egyenlő volt a szegénységgel és nyomorral. Kultúrájáról szinte semmit nem tudtam, persze hallottam a zsúfolt nagyvárosairól, a maharadzsák mesés gazdagságáról, építészeti remekeiről, a szent tehenekről és a Gangeszról, de itt nagyjából vége is a felsorolásnak. Talán még a filmjeikről hallottam egy keveset, hogy a nézettségük sokkal nagyobb még a legismertebb amerikai filmeknél is, de európai ember számára nem igazán élvezhetők. Mígnem, jónéhány éve megnéztem a Gettómilliomos című, méltán világhírű alkotást. Akkor megértettem, hogy India sokkal mélyebb annál, mint amit én felszínesen tudok róla. Most már jobban érdekel az ottani életforma, ezek a könyvek pedig segítenek megismerkedni vele.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Okosfüzetek egy csomagban
Könyvudvar ár: 1,170 Ft 990 Ft
Dr. Oetker 10 szakácskönyve egy csomagban
Könyvudvar ár: 7,400 Ft 4,990 Ft
1 vélemény