Szerelem és halál Kairóban (Krimi elsőkézből 2.)

AKCIÓ Szerelem és halál Kairóban (Krimi elsőkézből 2.)
Szerelem és halál Kairóban (Krimi elsőkézből 2.) - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Jószöveg
ISBN:9786155009228
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 237
Borító: puhatáblás
2,690 Ft-os megtakarítás!:) Most 96%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,790 Ft
Könyvudvar ár: 290 Ft Akciós ár: 100 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

1979: megölték a Sunday Times palesztinbarátként ismert kairói tudósítóját. A Szadat jeruzsálemi látogatása után elkövetett gyilkosság felkavarja a kairói újságíróvilágot. Miért titok a mai napig is minden e különös nyomozás körül? Kiderül a könyvből.

Itt van Kereszty András új regénye, amely felveszi a versenyt a nemzetközi bestsellerek legjobbjaival. Az író 2009 karácsonyán megjelent első - Cipruson játszódó - krimije nemcsak az olvasók körében volt népszerű, hanem komoly sikert aratott a kritikusok körében is. Az Élet és Irodalom így írt: „A szerző minuciózus pontossággal tudja, mit beszél, nemcsak a szereplőit ismeri kívül-belül, nemcsak az őket mozgató érzelmi, gazdasági, ideológiai, történelmi, logisztikai tényekről van világos képe, hanem a tárgyi környezet legapróbb részleteiről is. Megtanulta Follettől, Clancytől, Ludlumtól és másoktól, ami megtanulható, majdnem úgy ír, mint ők, de mást ír." 
A mindig szigorú Magyar Narancs így fogalmazott: „Ne legyenek kétségeink, minden magas labda le lesz itt csapva, csak kapkodjuk a fejünket. De mindez olyan tárgybeli tudással, olyan ügyesen van adagolva, hogy észre se vesszük, hogy meg vagyunk vezetve. A hatásvadászat csak akkor hiba, ha rosszul csinálják. Kereszty pedig mesterien igazgatja a szálakat." 
Az egyes könyvek sorozattá állnak össze, amelynek alcíme - Krimi elsőkézből - azt jelzi, hogy a történetek mögött az író személyes élményei húzódnak. Az a sok évtizedes tapasztalat, amelyet a világ számos forró pontján tudósítóként töltött. „Az élmény hitelessége a legfontosabb" - mondta egy interjúban. 
A sorozat második darabja (amely természetesen önálló regény) Egyiptomban játszódik, és egy angol tudósítónak, David Holdennek, a Sunday Times riporterének halálát vizsgálja. Az újságírót megölték, a holttestét pedig kiterítették a kairói bazárnegyedben. A gyilkosság máig megoldatlan. A regény kísérletet tesz arra, hogy feltárja az igazságot. 
„Dávid Holdennek a könyvben más neve van, de a történet nagyon is közelít az igazsághoz. Hatalmas barátom, Gíza volt rendőrkapitánya segítségével nagyon komoly nyomra bukkantunk. Végül is regényt írtam a történetből, mert a fantázia segítségére is szükségem volt a tények mellett" - mondta interjújában az író. Izgalmas történet, érdekes, jól megírt szereplők, szépen kidolgozott szerelmi szál teszi letehetetlen olvasmánnyá a Szerelem és halál Kairóban-t. Lépjen be ebbe az izgalmas, varázslatos világba! Ismerje meg alaposan a meggyilkolt David Gordonnak, ennek a tehetséges, homoszexuális, brit újságírónak utolsó napjait! Találkozzon Musztafa el-Ghani dandártábornokkal, Gíza frissen nyugalmazott rendőrparancsnokával, Róbert Fonttal, a könnyed, csajozós riporterrel, Axua Aghabival, a szép és intelligens, szellemesen csipkelődő, kulturált lánnyal, George Réti magyar származású amerikai műkereskedővel, aki főállású hírszerző. Esetleg látogasson el Omar Pasa Nureddin óriási palotájába Kairó Garden City negyedében. Érdemes. A pasa öreg bölcs, titkos szálak mozgatója. 

 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
A Tavene rejtély
Könyvudvar ár: 100 Ft
1 vélemény
Testemen keresztül
Könyvudvar ár: 100 Ft
Bocsi szerint a világ
Könyvudvar ár: 100 Ft
1 vélemény
Örömvadászok
Könyvudvar ár: 490 Ft 100 Ft
2 vélemény
Mentont ajánlanám
Könyvudvar ár: 490 Ft 100 Ft