A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Találkozás egy szellemmel

Szerző: Zsák Judit
Találkozás egy szellemmel
Találkozás egy szellemmel - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Új Mandátum
ISBN:9789632870137
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 190
Borító: puhatáblás
1,490 Ft-os megtakarítás!:) Most 75%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,980 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Kultusz – kiadástörténet – emlékezet

Van a könyveknek sorsuk — Ezzel a mondattal, amely a papírból és nyomdafestékből összeállított tárgyakat az egyedül az emberre vonatkoztatható magasztos és fenyegető metafizikai minőséggel hozza összefüggésbe, csak olyan kivételes nyomdai termékeket illethetünk, mint József Attila Szabadötletek jegyzéke című írása.

Ezen önállóan is megjelentetett szöveg életútja még a saját történettel rendelkező kiadványok között is kivételesen nehéz volt. József Attila írásának további sorsát az dönti el, hogy a szakembereknek és az olvasónak mennyire lesz szükségük a költő szövegéből szerezhető tapasztalatokra, mennyire épül bele ez a mélylélektani vallomás a költőről való közös gondolkodásunk nagy egészébe.

A kilátások optimizmusra adnak okot, s ebből az optimizmusból rávetül egy fénycsóva Zsák Judit könyvére is, amely hathatósan egyengeti a pszichoanalitikus szöveg útját a nyugodt, termékeny befogadás felé. A Szabad-ötletek jegyzékének kiadástörténetét feldolgozó nagy tanulmány a szerző munkásságának tágabb összefüggéseibe illeszkedik. Zsák Judit a kultusz kései szakaszát, a posztmodern kor József Attila-tiszteletét veszi vallatóra tanulmányaiban. A könyv fogadtatástörténete ennek a kultusztörténeti vizsgálódásnak egyik fejezete.

A Találkozás egy szellemmel kötet ennek az ígéretes vizsgálódási iránynak, a jelenkor kultuszai iránti érdeklődésnek más eredményeit is hozzáférhetővé teszi, Orbán Ottó József Attila örökségével való vívódásától Balogh László József Attila-monográfiájának méltatásán át Orbán János Dénes a költőelődhöz való viszonyának taglalásával bezárólag.
Tverdota György

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: