A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Titkok és intimitások 5 könyv egy csomagban

AKCIÓ Titkok és intimitások 5 könyv egy csomagban
Titkok és intimitások 5 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadás éve: 2005-08
Borító: 5 puhatáblás
8,980 Ft-os megtakarítás!:) Most 81%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 10,970 Ft
Könyvudvar ár: 2,750 Ft Akciós ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Az öt kötetből álló könyvcsomagot azoknak ajánljuk, akik szívesen olvasnak hírességek igazi életéről, amelyet a bulvársajtó által felvert csillagpor eltakar.
Ha érdekli az igazi Marlene Dietrich vagy Ingrid Bergman, vagy, hogy milyen a valóságban egy amerikai elnök oldalán élni, akkor érdemes most megvásárolni a könyvcsomagot! Ráadásként még a spanyol uralkodó pár, János Károly és Zsófia, illetve John John Kennedy életrajzát is tartalmazza az ajánlat.

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Az igazi Marlene Dietrich
  2. Az igazi Ingrid Bergman
  3. John John Kennedy (A sorsüldözött dinasztia)
  4. Elnökfeleségek titkos élete (Intimitások a Fehérházból)
  5. János Károly és Zsófia

A csomagban lévő öt könyv rövid leírása:

Az igazi Marlene Dietrich
Bár Marlene Dietrich már a '20-as évek berlini kabarévilágában is ünnepelt dívának számított, a világhírt az 1930-ban bemutatott A kék angyal című film hozta meg számára Josef von Sternberg, későbbi mentora, pártfogója rendezésében. A különös, karizmatikus kisugárzású német színésznő pillanatok alatt hódította meg Hollywoodot, ahova átköltözve a 20. század egyik legnagyobb sztárjává, a filmipar emblematikus figurájává nőtte ki magát.
De vajon az ünnepelt idol maszkja mögött milyen valódi emberi sors szövődött? A szerző erről ír könyvében, megrajzolva Marlene Dietrich portréját, összefoglalva élettörténetét, elsősorban annak személyes epizódjaira koncentrálva a gyermekkortól a berlini és hollywoodi korszakon át egészen az utolsó, magányban töltött évekig. A kiadvány függeléke filmográfiát, diszkográfiát, bibliográfiát és a témához kapcsolódó szócikkek másolatait tartalmazza.

Az igazi Ingrid Bergman
"Semmi nem tetszik... a szemöldöke, a fogai, sőt a neve sem. Hatalmas lába van! És minden percben elpirul" - bizony eme leírás alapján nem sokan ismernének rá a 20. század egyik legbájosabb színésznőjeként elkönyvelt Ingrid Bergmanra, akit David O'Selznick a fent idézett, nem épp hízelgő jelzőkkel illetett.
Ennek ellenére mégis szerződtette az akkoriban még alig ismert svéd lányt az Intermezzo című film főszerepére - választása igencsak jó befektetésnek bizonyult, hiszen a mozi neki hatalmas bevételt, Bergmannak pedig világhírt hozott.
A szerző ennek a különös sorsú művésznőnek az élettörténetét meséli el művében a svédországi évektől haláláig, a szakmai kulisszatitkokra éppúgy kitérve, mint fordulatos, sokszor szomorú magánéletének részleteire. Szülőhazájában aratott sikereiről, a hollywoodi évekről, a Roberto Rossellini feleségeként töltött időszakról és a válás megpróbáltatásairól, Bergman színházi szerepeiről, valamint idősebb kori filmjeiről.
Az olvasmányos, némi pletykaízű szubjektivitást is megengedő szöveget fekete-fehér fényképek illusztrálják. A kiadvány végén találjuk a művésznő rövid asztrológiai jellemzését, filmográfiáját, illetve a bibliográfiát.

John John Kennedy (A sorsüldözött dinasztia)
Fiatal volt, erős, szép és gazdag, s megvolt benne a híres, családjára jellemző karizma. John Fitzgerald Kennedy elnök fia, John John első éveit a Fehér Házban tölti édesanyja, Jackie, a kor egyik leghíresebb és legnépszerűbb asszonya felügyelete alatt. A kisgyermek, akik katonai tisztelgéssel halad el apja koporsója előtt, örökre emlékezetes marad.
Vajon mi lesz az ifjú Kennedyvel? Milyen a fiatalsága? Hogyan éli meg anyja Onassisszal kötött házasságát? Amikor minden nő a lábai előtt hever, miért választ olyan feleséget, aki távolról sem az ideálja? Hogyan történhet, hogy e ragyogó, sportos, egészségtől kicsattanó férfi életére is végül rávetül a Kennedy család balsorsának árnyéka, s egy tragikus repülőgép-balesetben, a massachussetsi partoknál életét veszti?
Bertrand Meyer-Stabley érdekfeszítő írásában elénk tárja ezt a fordulatos és felkavaró élettörténetet, amely tragikus hirtelenséggel, a legszebb férfikorban, 38 éves korban véget ér.

Elnökfeleségek titkos élete (Intimitások a Fehérházból)
Cherchez la femme! Ez a mondás az amerikai elnökökre is igaz. Csaknem mindegyik mellett ott állt egy határozott és odaadó feleség, aki a korszellemnek megfelelő eréllyel szólt bele a politikába.
Andrew Johnson eredeti foglalkozása szabó volt, s magas posztjára emelkedve is mindenben kikérte felesége, Eliza tanácsát. Abigail Fillmore-t úgy ismerte meg leendő férje, hogy tőle tanult egy felnőtt iskolán. De nem tudott meglenni szoros partnerközösség nélkül Woodrow Wilson sem, érdekes módon mindkét nejével.
Mások - és ez a kivétel - nem sok beleszólást engedtek döntéseikbe, például a híresen zárkózott Calvin Coolidge. Nemritkán a férj hűtlenkedése - mennyi a hűtlen elnök! - indította arra a feleségeket, hogy a közéletben és a hatalomban keressenek kárpótlást. Eleanor Roosevelt elsöprő sikerrel tette, Hillary Clinton megosztotta Amerika népét, bár az ő sorsa még nyitva áll. Jacqueline Kennedy az ország üdvöskéje lett.
Mennyi szomorúság a köz lelkes szolgálata mögött! Mintha elnököknek és elnöknéknek több jutna a rosszból is, mint a jóból (tán igaza van a goethei soroknak a mindent megadó istenekről). Hogy a védőoltások felfedezése előtt sok gyermek halt meg a népes családokban, mindennapos tragédia lehetett. Ilyen érte Mary Lincoln Toddot, aki szeánszokat rendezett, hogy így "beszélgessen" tífuszban elhunyt fiával. Jane Pierce elhunyt kisfiának írt leveleket a túlvilágra. A bajt esetében nem a kor nyomorúsága diktálta: a gyereket a vonat ütötte el.
Leukémiában halt meg Barbara Bush kislánya, aki napok alatt fiatalon őszült meg a betegágy mellett. Sok a félrecsúszott felnőtt a gyerekek között: alkoholista, öngyilkos, anyaszomorító. Mégis fel kell figyelnünk rá, milyen hallatlan erővel viselte sorsát vagy lett úrrá a nehézségeken a legtöbb first lady. Frances Cleveland, amikor időlegesen megvakult, a Braille írásra tette át a világirodalmat. Betty Ford saját kábítószer- és drogfüggőségét úgy gyógyította, hogy alapítványt hozott létre a szenvedélybetegek megsegítésére.
Milyenek voltak ezek a nők? A többség tanultabb az átlagnál, a korai időkben gazdag ültetvényes lány, s később is a felső tízezer elkényeztetett gyermekei, esetleg ünnepelt színésznők, mint a két Reagan-feleség, Nancy és Jane Wyman. De Pat Nixon például bányász lánya volt, hozzászokott a nélkülözéshez és az önfegyelemhez, aminek nagy hasznát vette first ladyként. És bár azt szokás mondani, Amerika viszonylag kevés háborút látott, az ország első asszonyainak ebből is bőven kijutott.
Grant és Eisenhower neje katonai kaszárnyákban nevelte gyermekeit. Sok feleség férje után ment kiküldetésébe. Akadt, aki élvezte, akadt, aki szenvedett tőle. Louisa Adams Oroszországból utazott férjéhez a napóleoni háborúk sújtotta Európába, a bányászmérnök diplomás Lou Hoover boldogan fedezte fel a kínai kultúrát párja oldalán. Hát igen. Keresd a nőt a férfi mögött, és fordítva. Sokféle nő és sokféle férfi portréját olvashatjuk mulattató anekdotákkal megtűzdelve bő két évszázad amerikai történetének kavargásában.

János Károly és Zsófia
A spanyol uralkodó pár
A számos életrajzi írást közreadó újságíró azon kevesek közé tartozik, akiket a spanyol uralkodó pár fogadott a Zarzuela palotában. E kötetben olvasmányos fejezetekben követhetjük nyomon János Károly és Zsófia számos buktatóval teli, örömökben és bánatban egyaránt gazdag életútját.
A spanyol monarchia uralkodópárja, bár 1975-ben még senki nem hitt bennük, országát a diktatúrából a demokratizmus felé vezette, és ma egyszerre képviselik Spanyolországot és a modernitást. E könyvben egyszerű beszélgetőpartnerként vallanak életük sorsfordulóiról, gyermekkorukról, szigorú neveltetésükről, az ország utóbbi 30 évének politikai nehézségeiről, a család egyéb tagjairól, és főleg egymáshoz fűződő viszonyukról.
Egyéniségük kivételes módon egészíti ki egymást egy energikus király és egy higgadt gondolkodású királyné, kik nem elégedtek meg öröklött jogaikkal és vallják: minden egyes napon meg kell küzdeni az uralkodáshoz való jogért. A melegszívű és szenvedélyes királynak, valamint a diszkrét, de határozott királynénak a népszerűsége ma is töretlen.
Többször népük mellé álltak, ha kellett akár a spanyol kormánnyal szemben is, mint pl. a 2003. évi tengeri olajszennyeződésnél, vagy a 2004. március 11-i merényletet követően. Ha kell a háttérbe vonulva, de mindig a békés rendezés útjait keresve őrzik a polgári békébe és a nemzeti egységbe vetett hitüket. Egymáshoz való kapcsolatuk mára mély barátsággá alakult át, melyben vallják: útitársak vagyunk, akik egyazon cél irányába haladnak: Spanyolország boldogsága felé.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Erotika 6 könyv egy csomagban
Könyvudvar ár: 4,940 Ft 2,990 Ft
Fallosz monológok
Könyvudvar ár: 100 Ft