Török rajzok

Török rajzok
Török rajzok - adatlap
Méretek: SZ: 24cm M: 24cm
Kiadó: Litea
ISBN:9789638707635
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 89
Borító: keménytáblás
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Mindazok, akik szeretik Törökországot, a török tájakat, embereket és kultúrát, szeretni fogják ezt a könyvet. Az építészmérnök szerző számtalanszor bebarangolta az országot és a helyszínen egyszerű rost tollal, de jó művészi érzékkel rajzban örökítette meg mindazt, ami megérintette Kelet varázsából:a vad szépségű érintetlen természetet, a poézis finomságú hagyományos épületeket, ókori városok romjait, bizánci templomokat, török fürdőket és mecseteket. Ábrázolásai többet adnak, mint a legsikerültebb fényképfelvételek, mert képesek a találkozás élményét is közvetíteni.

Részletek  a bevezetőből:
„Sok éve annak, hogy először léptem török földre. Jól emlékszem, hogy már az első pillanatban megfogott ez a földrész, mégis különleges körülmények segítettek hozzá, hogy a szokatlanul színes világ fokozatosan feltárulkozzon előttem, hívjon, majd egyre inkább befogadjon. … a török kultúra személyes közelségébe kerültem, ahogy ezt az ott készült rajzaim és feljegyzéseim is tanúsítják.
A rajzok fekete-fehér vonalai mögött színes élmények, történetek élnek az emlékezetemben. … a müezzin házak felett szálló imája, az utcai árusok kiáltásai, a hajókürt távoli hangja, a sirályok rikoltásai, a szél zenéje, a tengerparti fövenyen hullámok görgette kavicsok ritmikus ismétlődései.

Isztambul történelmi belvárosában állva a Yeni dzsámi környezetét rajzoltam, amikor egy hagyományos viseletet hordó férfi lépet hozzám egy csésze teával. Az italt megköszöntem neki, de a férfi egy távolabb álló utcai kereskedőre mutatott, aki mosolyogva felém intett. Az ilyen apró történetek mélyítették bennem a török emberek iránt érzett rokonszenvemet, akiknek fenséges tulajdonságuk a természetes nyíltság, a barátságosság.”

xxxxx

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még