A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Tükör és ablak - Tenk László festményei

Tükör és ablak - Tenk László festményei
Tükör és ablak - Tenk László festményei - adatlap
Méretek: SZ: 23cm M: 28cm
Kiadó: Vox Artis Alapítvány
ISBN:9789630602984
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 341
Borító: karton
5,010 Ft-os megtakarítás!:) Most 62%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 8,000 Ft
Könyvudvar ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt.

Tenk László Nagybányán 1943-ban született, 2001-ben Munkácsy-díjat kapott festőművész.

A Tenk László munkásságát bemutató album szerkezeti egységeit maga a művész határozta meg. Minden fejezet címe utal valamilyen életrajzi eseményre vagy helyzetre, amely a festészeti munkát is döntően meghatározta, illetve befolyásolta. Ennél fogva a fejezetcímek azokat a motívumokat is jelzik, amelyekkel rendszeresen találkozhatunk képein. Pályája fejlődési szakaszainak és személyes életútja állomásainak kapcsolatát nemcsak azok természetes összefüggése indokolja, hanem Tenk László festészetének egyik lényeges jellegzetessége, az életképszerűség is. Portréi, csendéletei, műtermi interieur-jei, táj- és városképei az ábrázolt jelenséget úgy ragadják meg, hogy a pillanatnyi tevékenységben, a tárgyak vagy természeti elemek pillanatnyi rendezettségében életszerű elevenséggel nyilvánul meg létük egésze.

Érzékelhető ezeken a festményeken, hogy egy-egy arc a valóság egészét tükrözi, az építészeti és természeti tereknek pedig arcuk van. Tenk László művészetének sajátossága, hogy az alkotói pálya egyes szakaszaiban különböző képi motívumokat és kompozíciós megoldásokat alkalmaz, de valamennyit ugyanannak a személyiségnek belső törvényszerűségei hitelesítik. Minden képben tévedhetetlenül felismerhető maga az alkotó. Az album fejezetei a korai tanulmányoktól e könyv megjelenéséig követnek nyomon egy-egy képi témát, festészeti motívumot és azok műfaji megnyilatkozásait. Az egyes fejezetek különböző pontjai így időbeli párhuzamosságokat, átfedéseket mutatnak, ami izgalmas érdekessége ennek a kiadványnak.

Az utolsó fejezet címe: "Tükör és ablak", amely az 1976-ban festett hasonló című képekre utal és felfogható úgy, mint az alkotó ars poeticája.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: