990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Új legenda

Új legenda
Új legenda - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Holnap
ISBN:9633467500
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 328
Borító: keménytáblás
1,910 Ft-os megtakarítás!:) Most 76%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,500 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A huszadik századi magyar epika klasszikusa - szabálytalan nagysága - Tersánszky Józsi Jenő (1888-1969). Kiterjedt életművét az 1950-es/60-as, majd a 70-es/80-s években két értékes sorozat is igyekezett felölelni, ám egyik sem vált teljessé. 

Varga János. Regényhős számára elképzelhetőbb-e ennél hétköznapibb név? Csakhogy ez a Varga nem az a Varga. A fő Varga: Varga Kettő, aki korántsem labdarúgó, s alighanem még az iménti Vargánál is egyszerűbb flótás. Am az oly gyakori családnév, vagy inkább persze a nevek játéka szinte önmagában is elegendő, hogy Tersánszky Józsi Jenő tollán beindítsa a felcserélésen (is) alapuló, fordulatos regény gépezetét. A Kakuk Marci-regényfolyaméhoz részben hasonló, noha időben későbbi: az 1930-as éveket elevenen rajzoló történet köti le az olvasót; az író egyéb műveiből oly ismerős figurákkal rokon lelkek - éhenkórászok, ágról szakadtak, laza erkölcsűek, napról napra elől - evickélnek sorsuk kis örvényeiben. Föld és Ég a megmondhatója - így együtt -, mire jut Varga Egy és Varga Kettő.

A Tersánszky Józsi Jenő művei sorozat a szerző évtizedekkel ezelőtt majdhogynem visszhangtalanul maradt alkotását, nagyepikájának e kevéssé méltányolt, de annál újszerűbb (sőt, a harmadik évezred elején részben aktuálissá is vált...) darabját teszi közzé.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: