Június 25-én kedden és 26-án szerdán filmforgatás miatt le lesz zárva az átjáróház. A Könyvudvarba nem lehet bejönni, a megrendeléseket nem tudjuk átadni.

Véres délkörök avagy Vörös alkony a nyugati égen

Szerző: Cormac McCarthy
Véres délkörök avagy Vörös alkony a nyugati égen
Véres délkörök avagy Vörös alkony a nyugati égen - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 20cm
Kiadó: Magvető
ISBN:9879631427141
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 541
Borító: keménytáblás
2,500 Ft-os megtakarítás!:) Most 62%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,990 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Nem vénnek való vidék szerzőjének legpokolibb regénye

A Véres délkörök egy fiatal és nincstelen vándor története, aki kóborlása közben csapódik a törvényen kívülieket és skalpvadászokat tömörítő Glanton-bandához, melynek tagjai indiánokat irtottak Texas és Mexikó határvidékén, az 1840-es évek végén. Mindeközben e "haláltánc" negatív hőse, a briliáns elméjű, ugyanakkor túlvilágian perverz és vérengző Holdan bíró talán csak Dosztojevszkij "nagy inkvizítorához" mérhető szörnyűségeket visz véghez. McCarthy regénye az amerikai álom keletkezésének ideológiai alapjait gondolja újra, ábrázolva a tudás és a hatalom, a fejlődés és az elembertelenedés, a történelem és a mítosz, de legfőképpen az elkövetett erőszak és az elbeszélt erőszak határmezsgyéit. Világában minden megtörténhet és meg is történik a túlélés érdekében. Nincsenek kiváltságosak, és kegyelem sincsen - sem öregnek, sem nőnek, sem gyermeknek. Feladatok vannak, melyeket a szereplők igyekeznek végrehajtani, elfojtva kételyeiket; indiánok és fehérek, harcosok és földművesek mind a dolgukat végzik ebben a pokolian perzselő világban, ahol legtávolabbi céljuk: a másnap reggeli ébredés. A történet és a nyelv egyaránt a fájdalomból építkezik, hogy azután a regény az ember elhagyatottságának és értelmetlen szenvedésének monumentumaként magasodjon a századok fölébe, és úgy hirdesse a keresés szükségszerűségének és ugyanakkor hiábavalóságának tanulságát, akár Herman Melville Moby Dickje. 

Cormac McCarthy rémálomszerű, mégis gyönyörűséges nyelvezetű, kalandos remekművét a kritikusok a 20. századi irodalom, azon túl pedig a teljes angol nyelvű irodalom legfontosabb regényei közt tartják számon és Poe, Melville vagy Faulkner leghíresebb alkotásaihoz hasonlítják. Harold Bloom, a neves irodalmár egyenesen a négy legjobb élő amerikai író közé sorolja a szerzőt Philip Roth, Thomas Pynchon és Don DeLillo társaságában. McCarthy sokkoló elbeszélésében szenvtelenül ábrázolja az amerikai történelem egyik válságidőszakát, kendőzetlen képet festve az elkerülhetetlen fájdalomról és erőszakról.

"Az írás azt mondja, hogy aki kardot fog, kard által vész el - mondta a fekete.
A bíró mosolygott s ábrázata fénylett a zsírtól. Van-e épeszű ember, aki másképpen akarná? - kérdezte.
Az írás szerint tényleg rossz dolog a háború - mondta Irving. De az írásban is sok véres háború van.
Nem számít hogy az emberek, mit gondolnak a háborúról - mondta a bíró. Az a háborúnak mindegy. Akárha azt kérdeznénk tőlük, hogy mi a véleményük a kőről. Háború mindig volt. Ember se volt még, de a háború már akkor itt várta a Földön. A legfőbb mesterség a legfőbb mesterét. Mindig így volt és mindig is így leszen. Csakis így és sose másképp." 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Szívlekvár
Könyvudvar ár: 590 Ft
A ​halhatatlanság elixírje
Könyvudvar ár: 1,490 Ft