Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Világképek, képvilágok

Szerző: Duló Károly
Világképek, képvilágok
Világképek, képvilágok - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Gondolat
ISBN:9789636932916
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 156
Borító: puhatáblás
1,910 Ft-os megtakarítás!:) Most 76%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,500 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Lukács evangélistától nem maradt ránk festmény, de létezik a világon tucatnyi olyan „Madonna gyermekével” ábrázolás, amelyik többé-kevésbé hasonlít egymásra, és amelyeket az általa festett kép másolatának tartanak.

Szent Lukács a festészeti munkásságáról szóló apokrif hagyomány alapján lett a festők védőszentje. Annyit biztosan tudunk óla, hogy orvos volt, és utánajárt azoknak a tényeknek, amelyeket Jézusról hallott.

Huang Kung-wang a kínai tájképfestészet egyik meghatározó alakja, aki pályáját hivatalnokként kezdte, majd a világi ügyeskedésekből történt kiábrándulása után taoista szerzetesnek állt. Ötvenéves is elmúlt már, amikor festeni kezdett, s legjelentősebb műveit életének hetedik évtizedében alkotta.

Vincent van Gogh egész életútja során újra és újra feltépett, fájó seb, hogy az otthontól kapott mércének – az eladhatóságnak – a festményei nem tudtak megfelelni. Anyagi kiszolgáltatottsága és csődöt mondott kapcsolatai is komoly szerepet játszhattak lelki betegségei kialakulásában és súlyosbodásában, ami végül is öngyilkosságához vezetett, de egy olyan úton, amelyet egyre rangosabb, mindinkább egeket ostromló művei szegélyeznek.

Három korszak, három világ, három sors kerül e kisregényben az olvasó elé párhuzamos, fikciós életrajzok keretében – sok-sok eredeti és kortárs írásműre támaszkodva –, valamint három olyan példa, amelyben a művészet nem pusztán a lélek vagy a szellem luxusa, hanem létszükséglet, életstratégia és megoldás a sors kihívásaira.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: