Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Világutazó csomag - 15 könyv egy csomagban

AKCIÓ Világutazó csomag - 15 könyv egy csomagban
Világutazó csomag - 15 könyv egy csomagban - adatlap
Méretek: SZ: 11cm M: 19cm
Kiadó: Corvina
Kiadás éve: változó
Borító: puhatáblás
28,360 Ft-os megtakarítás!:) Most 85%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 33,350 Ft
Könyvudvar ár: 7,850 Ft Akciós ár: 4,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma a Marco Polo útikönyvek sorozatból összeállítva (a linkek új ablakban nyílnak):

 1. Athén
 2. Amszterdam
 3. Az Égei-tengeri görög szigetek
 4. Costa Brava, Barcelona
 5. Costa del Sol, Granada, Costa Tropical, Costa Almería
 6. Gran Canaria
 7. Hollandia
 8. Ibiza, Formentera
 9. Írország
 10. Koppenhága
 11. Mallorca
 12. Moszkva
 13. New York
 14. Thaiföld
 15. Tunézia

Szerzők: Klaus Bötig (2), Anneke Bokern, Horst H. Schulz, Roland Mischke, Sven Weniger, Elsbeth Gugger, Andreas Drouve, Andreas Bormann, Petra Rossbach, Gisbert Mrozek, Doris Chevron, Wilfried Hahn, Traute Müller

A csomagban lévő tizenöt könyv rövid leírása:

Athén
Újra élmény Athénban sétálgatni! A görög főváros néhány évvel ezelőtt még nem volt különösebben érdekes úti cél - kivéve persze az ókorkutatókat és a hobbirégészeket. Ipari üzemek és autók sokasága rontotta a levegőt, a káros gázok szinte felhőbe - néfos - vonták a négymillió lakosú várost. Mopedek zaja, dudáló autók tömege, kaotikus közlekedési viszonyok - ezek a körülmények sokak kedvét elvették attól, hogy a görög fővárosba jöjjenek nyaralni, a szegényes gasztronómiai kínálat miatt pedig az ínyencek is kerülték a metropolist. Sokat lendített a város fejlődésén, hogy Athén kapta meg a 2004-es olimpiai játékok rendezésének jogát. Ez aztán rávette az athéniakat, hogy a fejlődés útjára lépjenek, ha nem akarták magukat az egész világ előtt nevetségessé tenni. Az első teendő, hogy azt kellett leginkább visszaszorítani, ami a legkedvesebb volt az athéniak számára: az autóforgalmat. / így lett mára a városból a gyalogosoknak különösen kedvező.

Amszterdam
"Fedezze fel Amszterdamot! Hollandia fővárosa laza metropolis 90 szigeten Az egymáshoz búvó keskeny házak kissé görbék. Kerékpáros hajt át nyikorgó járművén a hídon, a sarki kávézó előtt tejeskávé mellett ücsörögnek az emberek a napfényben. A távolból idehallatszik a Leidsepleinen guruló villamos csilingelése.
„Szép város ez az Amszterdam. A száműzött is megcsodálja a régi patríciusházak nemesen egyszerű építészetét, érzi a grachtok kissé elvarázsolt báját, ahol velencei illatok és látványok érintik meg az embert", így rajongott Klaus Mann a városról az 1930-as években. És ahogy akkor a német írót, úgy ma is évente millió látogatót ejt rabul az Amstelparti metropolis.
Ami nem csoda, hiszen Amszterdam elképesztően sokoldalú város. Régi és új, csendes és nyüzsgő, művészetkedvelő és haszonelvű, kisvárosias és metropolis egyszerre. Nincs olyan leírás, amelyik megúszná ellentmondásai felemlegetése nélkül. Csaknem 750-re rúg műemlékvédelem alatt álló épületeinek száma, s ezzel egész Hollandiában a grachtok városában állnak legsűrűbben a történelmi emlékek. 

Az Égei-tengeri görög szigetek
Bevezető: fedezzük föl az égei-tengeri szigeteket! 5
Nyüzsgő strandélet, elhagyott partok, csodás tájak és hagyományőrző lakosok: az égei-tengeri szigetek változatos arculatúak
Történelmi áttekintés 6
Címszavak: Bizánctól az ortodox vallásig 11
A vallás és a természet határozta meg az emberek életét a szigeteken - mígnem jött az idegenforgalom
Étkezés: étkezzünk úgy, mint a görögök 17
A teljes tartalom a könyv saját adatlapján olvasható.

Costa Brava, Barcelona
Hegyek és kis öblök között fekvő nyugalmas tájak, vad sziklákkal tarkított tengerpart és élénk halászfalvak - a látványosságokkal teli Costa Brava. Diszkókban töltött éjszakák miatt zsebpénzükön itt nyaraló fiatalok, a sekély vízben pancsoló kisgyermekekkel érkező családok, vízi sportágaknak hódoló búvárok és vitorlázók; golfozók, kerékpárosok, a lankás hátországban kiránduló túrázók, a tengeri herkentyűket vidáman faló ínyencek - egyszóval mindenki megtalálja itt a számítását - és mindezt egy kellemesen meleg éghajlat alatt. Még novemberben se felejtsük otthon a fürdéshez szükséges felszerelésünket!
- 6 oldalas úti térképpel - várostérképekkel

Costa del Sol, Granada, Costa Tropical, Costa Almería
Álomszép partok, természetvédelmi területek, ősrégi kultúra, golfpályák, a Picasso szülővárosa, Málaga nyújtotta művészeti élvezetek és a Sierra Nevada hófödte csúcsai: Spanyolország napsütötte vidéke sokféle élményt ígér. Hasonló kontrasztok jellemzik a gasztronómiát, hiszen a tapasbároktól a nemzetközi hírességek által látogatott felkapott helyekig minden megtalálható a „Napos parton". A hegyi falvak őrzik eredeti hangulatukat, Granada és Almería pedig a mórok csodás örökségével nyűgözi le a látogatókat. A „Napos part" és a belső vidék a multikulturalitás bölcsője, intenzíven sugározza magából az életörömöt és az érzékiséget.
- 6 oldalas térképmelléklet
- Várostérkép a borító belső oldalán

Gran Canaria
Biztos tippek / Útitérképpel / Apartmanok, kúriák és barlanglakások / Confital
A Kanári-szigetek második legnagyobbja (Tenerife után) Gran Canaria, szintén kedvelt turistacélpont. A sziget csaknem kör alakú, közepén magasodik majdnem 2000 m magas vulkánja. Felszíne, éghajlata annyira változatos, hogy sok meglepetést szerez az odalátogatóknak! A színes útikönyv bevezetőjében a vidék főbb jellegzetességeit ismerhetjük meg, fedezhetjük fel. Rövid történeti áttekintés után kulturális ismertető következik, majd az étkezéshez, vásárláshoz és a helyi nevezetes eseményekhez kapunk hasznos tippeket. Ezután a különböző területek részletes bemutatása következik, majd kirándulási ajánlatok. Végül praktikus tanácsok, biztos tippek, hasznos címek és térképek zárják a könyvet.
A teljes tartalom a könyv saját adatlapján olvasható.

Hollandia
Tágas tengerpartok, megszámlálhatatlan folyó és tó: Hollandiában a strandolók éppúgy megtalálják számításukat, mint a vízi sportok kedvelői.
Ennek a sík országnak nagyszerű a biciklis infrastruktúrája.
A művészetek rajongói számos világhírű művész alkotásában, a delfti fajanszokban, a kortárs formatervezők munkáiban, műemlék patríciusházakban és az innovatív építészet megannyi projektjében gyönyörködhetnek. A hajózás romantikája mellett a modern konténerkikötők mind ugyanarról mesélnek: kalandról és honvágyról.
Az egzotikus utcaképek pedig jól kiegészítik a Hollandiáról bennünk élő tulipán-sajt-szélmalom klisét.
A teljes tartalom a könyv saját adatlapján olvasható.

Ibiza, Formentera
Ibiza, a földközi-tengeri sziget nem más, mint a Sun & Fun és a Sex & Drugs & Alcohol, valamint az egyéjszakás szerelmek szigete. A télen nyugodt utcák és terek nyáron igazi forró hangulatú helyekké válnak: színpadok, kifutók épülnek, az utcákon folyik az ismerkedés - itt tolong a felső tízezer. Nem kell az érzéki örömök iránti vágyakat szégyellni, és az öltözködésre sem lehet azt mondani, hogy visszafogott volna. Ibiza éjszakai életéről legendákat zengenek, a nappalokat pedig mindenki átalussza.

Írország
Naprakész információk, bárhová utazunk!Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat.Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

Koppenhága
Koppenhága kicsinynek számít Európa többi fővárosához képest. Két jelképével, az álmodozó Kis hableánnyal és a gigantikus méretű, új Operaházzal a dán főváros egyszerre mesés és modern.Induljunk sétára a színesre festett, fa gerendavázas házak szegélyezte utcákon. Jobbra és balra a Strogettől, Koppenhága bevásárlóutcájától a város nemzetközi és méltóságteljes arculata tárul fel előttünk. Itt érezni lehet, miért tartják magukat a dánok boldog népnek. Fedezzük fel a koppenhágaiak jókedvű lazaságát és otthonosságát, amit kis fővárosuk sugároz.

Mallorca
Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek...
Mallorca egy igazi mágnes, mindenkit magával ragad: királyok, művészek, az életüket gyökeresen vagy csak átmenetileg megváltoztatni kívánók - és mindenekelőtt a turisták paradicsoma. Nincs még egy ilyen sokoldalú és rugalmasan változó úti cél a Földközi-tenger térségében. Az egykor földművesek és halászok által lakott sziget ma egy modern infrastruktúrával kiépített és kiváló vendéglátással fűszerezett multikulturális közeg, és ne felejtsük el megemlíteni a lenyűgöző természeti környezetet. A tenger felett magasló hegyeken ötcsillagos szállodák sorakoznak. A szigetlakók pedig kifogástalan vendéglátók.
- Mallorca-térkép 14 oldalon
- Várostérkép a belső borítón

Moszkva
Külföldön is enne, inna, aludna, beszélgetne, sétálna, vásárolgatna, csak nem tudja, mit, hol, hogy érdemes? Legyen naprakész, érezze magát otthon velünk... Válassza útitársul a könyveket! Színes fotókkal és térképekkel illusztrált.

New York
"Biztos tippek az útra" olvashatjuk a könyv borítóján. Mit is jelent ez? Először is a szerzők különleges ajánlatait, amiket a kötetekben sárgával emelnek ki. Ezenkívül öt különféle jelképpel jelölik a fiatalok szórakozóhelyeit, a helybeliek törzshelyeit, a különlegesen szép kilátópontokat, a különleges Marco Polo-tippeket és a tájékozódás megkönnyítésére a szövegben a térképek koordinátáit is feltüntetik.
Minden kötetben több oldalas útitérkép is található. A fejezetek tájegységek szerint írnak a látnivalókról, az éttermekről, a vásárlási lehetőségekről, a szálláshelyekről, sport és kultúrprogramokról, stb. Külön fejezet foglalkozik az étkezéssel, az adott ország specialitásaival. A Naptár című részben, időrendben találhatjuk meg a hivatalos és helyi ünnepeket.
A Praktikus tanácsokban a telefonálási lehetőségeinkről, a postáról, a vámról, az időjárásról, a nyitvatartási időkről, bankokról, autóbérlésről, tömegközlekedésről és más az utazás során felmerülő kérdésekről olvashatunk. Az útikönyvek végén rövid szószedetet találhatunk, amelyben témakörök szerint csoportosítva vannak az idegen szavak.

Thaiföld
A déltengeri szigetek álomszép strandjai a nyaralók mesés birodalmává teszik Thaiföldet. A rohamos léptekben fejlődő Bangkok hamar leveszi lábáról az odalátogatót. De érdemes megismerkedni az ország buddhizmusban gyökerező kultúrájával is. Keskeny ösvényeken haladva fedezzük fel az északi régió hegyvidékét, a rizstermelők honát. Mindenekelőtt azonban ismerkedjünk meg a thai emberekkel: életszeretetük és pozitív gondolkodásuk hatására mi is át fogjuk érezni a lét könnyűségét. Megállapíthatjuk majd: a mosoly országa valóban létezik. Már előre lehet örülni neki!
- Úti térképek 14 oldalon
- Bangkok-térkép a hátsó borító belső oldalán

Tunézia
Az útikönyv rengeteg színes fotó kíséretében ismerteti meg az olvasót Tunézia földrajzi adottságaival, történelmével, kultúrájával, látnivalóival. A kötet praktikus tanácsokkal, fontos információkkal is ellátja az oda utazó turistákat. Végezetül kisszótár és 16 oldalas útitérkép is segít a tájékozódásban.

 

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: