Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Visszhangzó szavak (Memoár)

Szerző: Emma Forrest
Visszhangzó szavak (Memoár)
Visszhangzó szavak (Memoár) - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 19cm
Kiadó: Athenaeum
ISBN:9789632932224
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 271
Borító: puhatáblás
2,400 Ft-os megtakarítás!:) Most 80%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,990 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Amikor a fiatal angol újságírónő Manhattanbe költözik, magányos, önsebző és bulimiás, hangulatingadozásai pedig már túlmutatnak egy művész különcségein. Öngyilkossági kísérlete után a zsigeri optimizmust sugárzó pszichiáternél, dr. R.-nél találja magát, akinek elegáns rendelőjében eleinte feszeng ugyan, ám az orvos elfogadásának köszönhetően hamarosan szoros orvos-páciens kapcsolat alakul ki közöttük. Az ezt követő nyolc évben dr. R. kigyógyította a depressziójából, Emma abbahagyta az önsebzést, és megszabadult a bulimiától is.
Amikor azonban egy nap időpontot szeretett volna kérni orvosától, nem tudta elérni. Dr. R. meghalt. Éppen akkor, amikor talán a legnagyobb szüksége lett volna rá. Ekkor a pszichiáter tanácsát megfogadva szavakba öntötte fájdalmát. 
A kötetben ez a nyolc év elevenedik meg: a szerző húsbavágó őszinteséggel mesél a bulis vagy éppen letaglózó mindennapokról, a szakmai sikerekről, és visszaemlékezik a különböző férfiakkal kialakított, legtöbbször fájdalmasan végződő kapcsolataira. Saját életútjának elfogulatlan és kíméletlen bemutatásával állít emléket annak a pszichiáternek, akinek, számtalan más beteghez hasonlóan, az életét köszönheti.
„Nem is emlékszem, mikor olvastam utoljára ehhez hasonlóan felkavaró történetet a mániáról és a lassú, makacs gyógyulásról."
„Nagy kihívás a depresszióról hitelesen, egyszersmind szórakoztatóan írni, de Emma Forrestnek sikerült." 
„Bár halálközeli élménnyel indul, az életről szól. ( ) Üdítően más, mint az egyéni sikereket és teljes önállóságot magasztaló trendi memoárok."
Mark Medley, National Post
"A vagdosásba is azért menekül az ember, mert valami rettentő titok szorongatja, és a titok napvilágra kerülése nyilvánvalóvá tenné, hogy a környezete igenis figyeli. Az emberből áradó fájdalom ekkorra már letagadhatatlan és félreérthetetlen. Dr. R. mélyet sóhajtva felül.
- Örülnék, ha többé nem találkozna vele.
- De ha csak rá tudok gondolni!
- írjon róla!
- Hogyan?
- Írjon forgatókönyvet.
Két hétig én vagyok a kávézóban a laptopos lány Két hét múltán pedig kész a forgatókönyv. Az író kilökött száguldó autójából, és ezzel ripityára törte a szívem, mire dr. R. forgatókönyvírást javasol, én pedig kötélnek állok, aminek eredményeképpen a William Morris Agency szerződést ajánl, és beindul új, véletlenből született karrierem, amelynek valódi kiteljesedéséről a nagybeteg dr. R. már nem szerezhet tudomást."
 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Levelek az árnyékvilágból
Könyvudvar ár: 690 Ft 100 Ft
A halál Audival jár *
Könyvudvar ár: 990 Ft
Reményvesztett nők
Könyvudvar ár: 390 Ft
Elengedlek végre
Könyvudvar ár: 590 Ft
Saját perzsa
Könyvudvar ár: 390 Ft 100 Ft