Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Vízivilág

Szerző: Schmidt Egon
Vízivilág
Vízivilág - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 20cm
Kiadó: Anno
ISBN:9639066028
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 208
Borító: puhatáblás
310 Ft-os megtakarítás!:) Most 51%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 600 Ft
Könyvudvar ár: 290 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban vagy nagy tételben is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt és itt. Ha valamelyek link nem működik, a könyv azon a módon már nem rendelhető.

A természetkedvelő olvasók bizonyára ismerik már Schmidt Egon más műveit is. Vízivilág c. könyvében a vizes élőhelyek állatait mutatja be, a vígan úszkáló vízicsibéktől kezdve a hosszú lábon lépegető batlákig.

A tavak, folyók, mocsarak, kanyargó patakok, de még az alkalmi tócsák is ezernyi látnivalót rejtegetnek. A titkokkal teli külön világ lakói, madarak, békék, pockok, szitakötők valamilyen formában mind a vízhez, az ott élő növényekhez kötődnek. Róluk, nem egyszer furcsa szokásaikról szólnak a szerzők, sokszor kiegészítve a határozókönyvek nyújtotta ismereteket. De rádöbbenünk arra is, hogy e csodálatos vízivilág fokozottan veszélyeztetett, még akkor is, ha az olyan neveknek, mint a Kis-Balaton, a Velencei-tó vagy a Hortobágy nemzetközileg jó csengése van. Segítenünk kell vizeink lakóinak, hogy unokáink is gyönyörködhessenek a hófehér kócsagokban, kanalasgémekben, a nyári esték hangulatos békakoncertjében.

"A Vízivilág egészen remek darab, tele van a saját megfigyelést segítő leírásokkal egy-egy madárról, jó kis madarásztippekkel, hogy merre érdemes kirándulni, mindemellett persze kedves humorral és rengeteg, az élővilág iránti szeretettel írták meg. Az ember olvasás után rögtön tettre késznek érzi magát, hogy mostazonnal fel kéne deríteni mindazokat a helyeket, amikről a szerző ír (és persze valamiképp megvédeni, ami még megmaradt belőlük). Új kedvenc madaram, a vízirigó is ennek a könyvnek köszönhetően lopta be magát a szívembe, nagy kár, hogy alig van belőle már Magyarországon, Schmidt Egon még 5-10 párt említ, van egy olyan gyanúm, hogy ez mára tovább fogyhatott." (forrás: moly.hu Amrita)

"Minden elfogultságom ellenére azt kell mondanom, hogy egy nagyon jól megírt könyvről van szó. Tele van nagyon pontos fajleírásokkal, határozási tippekkel és jobbnál-jobb kiránduló helyeket ajánl. Azt hiszem minden madarakat és egyéb víz környékén élő állatokat kedvelő embernek érdemes elolvasnia, mert hasznos megfigyelési tanácsokat találhat benne." (forrás: moly.hu Zeline92)

"Schmidt Egon nagy kedvencem, rengeteg könyvét olvastam már, de így is mindig tud újat mondani. A Vízivilág azért (is) volt különleges számomra, mert a szokásos madarászkirándulások mellett ezeknek helyszíneivel is részletesen megismerkedhettünk a szerzőtől már megszokott szeretetteljes, türelmes, mindenki számára érthető, mégis rendkívül részletes, ritka szakértelemről tanúskodó leírások által. Még csak be sem kellett csuknom a szemem ahhoz, hogy magam előtt lássam a hullámzó nádtengert, a szőkén hömpölygő Tiszát; füleimben felcsendült a nádirigó általam is sokszor hallott karicsolása vagy épp a hajnali békakórus. Mikor olyan fajról olvastam, amit már én is sokszor megfigyeltem, mindig mosolyra húzódott a szám." (forrás: moly.hu Pudlimoly78
)
 
 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Napsütötte ösvényeken
Könyvudvar ár: 290 Ft
Madárlexikon
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Növényneveink
Könyvudvar ár: 990 Ft
A magyarok 7 fő bűne
Könyvudvar ár: 790 Ft