Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Vörös Rozália festőművész *

Vörös Rozália festőművész *
Vörös Rozália festőművész * - adatlap
Méretek: SZ: 20cm M: 25cm
Kiadó: Balassi
ISBN:9789635068258
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 172
Borító: puhatáblás
1,010 Ft-os megtakarítás!:) Most 25%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,000 Ft
Könyvudvar ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

„Anyánk már kisgyerek korában tanújelét adta képzőművészeti érdeklődésének, és ezért apja, aki messzemenően támogatta őt tehetsége kibontakoztatásában, beíratta Aba-Novák Vilmos szabadiskolájába, ahol 13-tól 17 éves koráig tanult. Ekkor férjhez ment kollégájához, Redő Ferenchez, és megkezdődött önálló pályafutása.”(Redő Ferenc és Redő Katalin)

„Vörös Rozália elsősorban festőnek tartotta magát, akinek a matériája egyszer a kréta, az olaj vagy a tus, máskor a gyapjú vagy a selyem.” (Feledy Balázs)

„A Redő házaspár eldöntötte, hosszú távon akarnak gobelintervezéssel foglalkozni. Egyikük már tudott szőni, a gyapjúfestést is érdemes lesz megtanulni, hogy kézben tarthassák a munka teljes folyamatát. Erre Rozália férje vállalkozott.” (Pálosi Judit)

„Két éven át tanította a szövéstechnikát. Nagyon kemény volt, nagyon precíz a szövésben. Jól megtanított. Liától tanultam meg a textil technikai részét. Redő Feri bácsi volt »művészi atyamester«.”(Mátéfy Györk)

„Ennek a művészházaspárnak az esetében azonban a mesterség több ágának a művelésekor mindannyiszor egyszersmind a két művész egyenes jelleme és megnyerő személyisége jelenik meg előttünk. A lényegüket adó kedvességgel és közvetlenséggel, színlelni, hazudni, szónokolni és affektálni képtelenséggel szólnak hozzánk, csak szavak helyett képekkel. Könynyű értenünk őket. Nem is annyira valósághűségüknek, természetelvűségüknek, hanem sokkal inkább természetességüknek köszönhetően.”(Tátrai Vilmos)

 100 színes, 30 fekete-fehér illusztráció

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: