A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Zsokékrul - A lóverseny regénye

Zsokékrul - A lóverseny regénye
Zsokékrul - A lóverseny regénye - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: Glória
ISBN:9639587265
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 439
Borító: keménytáblás
3,500 Ft-os megtakarítás!:) Most 87%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,990 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Hazánk legnagyobb lovasait, s lóbarátait kérdezgettem. Igaz-e, hogy lovasnemzet vagyunk? Voltunk, leszünk? Bosszantott, hogy oly keveset tudnak itthon Európa-hírű zsokéinkról. S a hazaiakról. Pedig ez a világ egyik legrégibb és legizgalmasabb sportága. Mely tőlünk nyugatra az egyik legnépszerűbb. Életük, bukásaik, szökéseik, kinti megdicsőülésük, itthoni vegetálásuk lehet, hogy jobb író tollára kívánkozott volna, de én voltam a legközelebb.

Mégis tán összeáll egy kép, hogy micsoda faramuci dolog volt a szocialista lóversenyzés, hogyan szórt szét egy nagy nemzedéket, mert a galoppon már 56 nyarán elkezdődött. Alafi, Bocskai, Kállai, Tandari, Klimscha, s a maradók: Aperianov, Esch, Vas, Marschall. Mögöttük ott nyerít Imi, Imperiál, March Groom, Shirocco, Brahy, Ryans Gift, Gazduram, Recorder, Api, Kabala, Nyina. Megspékelve Dallossal, Turival, Törökkel, Martinekkel, két Lázárral, Ullmann báróval és egy örökifjú Dreherrel. No meg Csikar, Nyilasi, Kőbán, Kárpáti, Török, Martinek, Jordán, Koltai, Tandori. Micsoda mámor volt hallgatni őket. Azért néha közbekotyogtam, már csak megszokásból is. Olvasók a helyükre, start-hóz, start-hóz!

Farkasházy Tivadar

be
5 ( 5 / 5 )
Farkasházy Tivadar munkásságát mindannyian jól ismerjük, számtalan televízió- és rádió felvételét láthattuk, hallhattuk az elmúlt évtizedekben. A hazai humor kedvelőinek sok-sok feledhetetlen élményt nyújtott írásaival és alakításaival. Amiről viszont jóval kevesebbet tudunk, az a lóverseny sport iránti elkötelezettsége, rajongása. Azt gondolom, nyugodtan nevezhetjük rajongásnak, mert aki ezt a kötetet a kezébe veszi, meggyőződhet arról, hogy a sportág egyik legnagyobb ismerőjének a munkája. Nívós, tartalmas kiadvány sok korabeli fotóval illusztrálva.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még