Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Ünnepi nyitva tartás

Gyakran ismételt kérdések

Futáros megrendelések

Hogyan spóroljak a postaköltségen?

Ha Ön vagy ismerőse nem jár a boltunk felé, akkor is több lehetősége van akár ingyenesen is hozzájutni a rendelt könyvekhez. Országosan 3000 átvételi pontra, már 12.000 Ft-os megrendelés felett ingyenesen küldjük a könyveket, 12.000 Ft alatt pedig a következőképpen alakulnak a szállítási díjak: 990 Ft PickPackPontra és 1.690 Ft Postapontra. A házhozszállítás 12.000 Ft-os megrendelés felett válik ingyenessé, 990 Ft és 2.999 Ft között 1.690 Ft a szállítási díj, 3.000 Ft és 11.999 Ft között pedig 1.490 Ft.

Szállítás esetén a minimális rendelési érték 990 Ft. A 990 Ft alatti megrendeléseket csak a Könyvudvarban  lehet átvenni, azok szállítását nem vállaljuk. Csak magyarországi címre vállalunk szállítást.

Mit jelent az, hogy postán maradó?

Ha nem tud a futárra várni napközben, vagy meglepésnek szánja a könyveket akkor lehetőség van arra, hogy az Önhöz legközelebbi postahivatalba kérje a könyveket nem pedig otthoni, vagy munkahelyi címre. A szállítást az MPL futárszolgálata végzi. Csak magyarországi címre vállalunk szállítást.

A szállítás pontos idejéről legkésőbb a csomagérkezés előtti nap e-mail-ben értesítjük. Az értesítést követően csomagját 5 munkanapon keresztül átveheti a postán. 

Csomagját a http://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes oldalon nyomon is követheti. Telefonon pedig az MPL internetes ügyfélszolgálat helyi tarifával hívható kék számán (06-40-31 32 33) is lehet érdeklődni, hogy hol tart a szállítás.

Szállítás esetén a minimális rendelési érték 990 Ft. A 990 Ft alatti megrendeléseket, csak a Könyvudvarban  lehet átvenni, azok szállítását nem vállaljuk.

Megrendelés összege Szállítás díja
12.000 Ft-ig 1.690 Ft
12.000 Ft felett ingyenes

Nem tudok a futárra várni!

Át tudja venni a csomagot akkor is, ha nem tud egész nap a futárra várni, vagy meglepésnek szánja a könyveket.

Országosan 3000 átvételi pontunk található: posták, postai csomagautomaták, benzinkutak (MOL, OMV, Avia), hírlapüzletek (Relay, Inmedio), Co-opStar, Playersroom, Sportfactory, Playmax üzletek, azaz Posta Pontok vagy Pick Pack Pontok. Csak magyarországi címre vállalunk szállítást.

Mikor tudom átvenni a könyveket és meddig?

Gyorsan dolgozunk és legkésőbb a csomagfeladás előtti nap e-mail-ben értesítjük a csomag érkezésének napjáról.

A postákon már az értesítésünket követő munkanap reggel 9 órától átveheti a könyveket és 5 munkanapon keresztül megőrzik Önnek csomagját. Posta csomagautomatáknál az értesítés kézbesítését követő 2 munkanapon belül van lehetősége átvenni rendelését, de amennyiben nem ér oda a megadott időpontig, csomagját a kiválasztott automatához közeli postára szállítják a posta munkatársai, ahol 5 munkanapig tudja átvenni azt.

Benzinkutakon, hírlapüzletekben az értesítést követő 5 munkanapon keresztül érhető el a megrendelés az üzletek nyitva tartási ideje alatt (hírlapüzletek esetén átlagosan hétfőtől-vasárnapig, 08:00 – 20:00- ig, a töltőállomások jelentős részénél a hét minden napján 00:00 – 24:00-ig).

Ki veheti át a megrendelést?

Az újságosoknál, benzinkutaknál bárki átveheti Ön helyett is, ha tudja a csomagcímkén lévő nevet, vagy rendelési azonosítót.

Postán történő átvételnél a címzett, vagy meghatalmazottja veheti át a csomagot. Kérjük, vigyen magával személyazonosító okiratot! Amennyiben cégnév a címzett, céges dokumentum bemutatása szükséges. Posta csomagautomatáknál az értesítés kézbesítését követő 2 munkanapon belül van lehetősége átvenni rendelését, amennyiben nem ér oda a megadott időpontra, csomagját a kiválasztott automatához közeli postán vehető át 5 munkanapig.

Csomagját a www.pickpackpont.hu/csomagkereso , illetve postára kért könyveit a http://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes oldalon tudja nyomon követni.

A rendelés elküldése után jöttem rá, hogy további könyveket rendelnék, de egy postaköltséggel. Mi a teendőm?

Ebben az esetben kérjük a rendelési oldalon a megjegyzés rovatba írja be, hogy ezt a rendelést egy már leadott rendeléssel együtt kéri kiszállítani. Ilyen esetben a két vagy több rendelést egy rendelésként kezeljük, együtt szállítjuk ki és egy szállítási költséget számítunk fel, illetve ha a rendelések összértéke eléri a 12.000 Ft-ot, akkor nem számítunk fel postaköltséget.

Önök azt írták, hogy ha több rendelést adok le és kérem ezek összevonását, akkor egy szállítási díjat számolnak fel. Azonban a rendelésekről kapott visszaigazolások mindegyikén szerepel a szállítási díj. Ez hogy lehet?

A rendelés visszaigazoló levél egy, a rendszer által küldött automatikus üzenet, mely csak az adott rendelés adatait tudja tartalmazni. Ebből adódik az, hogy amennyiben az egyes rendelések értéke nem éri el a 12.000 Ft-ot, a visszaigazoló e-mailen szerepel a szállítási díj. Természetesen ettől függetlenül, az együtt kiszállított rendelések esetén csak egy szállítási díjat számítunk fel. Amennyiben pedig a külön leadott, de egyben kiszállítani kért rendelések összértéke meghaladja a 12.000 Ft-ot, akkor nem számítunk fel szállítási költséget.

Nem tudtam átvenni a csomagot a futártól az előre jelzett napon, mi a teendőm?

Ha sikertelen a kézbesítés, a futárszolgálat értesítőt hagy a megadott címen és még egy alkalommal megpróbálja a kézbesítést. 

 

Hogyan tudok a már feladott csomag után érdeklődni?

Posta pontra (posták, posta csomagautomaták, MOL kutak) kért csomagok esetén a csomagfeladás után kiküldött levélben található link (http://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes) segítségével az interneten pontosan nyomon követhető a csomag útja. Telefonon pedig az MPL internetes ügyfélszolgálat helyi tarifával hívható kék számán (06-40-31 32 33) is lehet érdeklődni, hogy hol tart a szállítás.

Pick Pack Pontra kért szállítás esetén a www.pickpackpont.hu/csomagkereso oldalon vagy a PPP ügyfélszolgálati telefonján: 06/1 803-6300.

Melyik futárcég szállítja ki a megrendeléseket házhoz szállítás esetén?

A Spinter vagy a Magyar Posta  futárszolgálata szállítja ki a megrendeléseket, munkanapokon 8-18 óra között. Ha sikertelen a kézbesítés, a futárszolgálat értesítőt hagy a megadott címen és még egy alkalommal megpróbálja a kézbesítést. 

Kapok-e értesítést arról, hogy mikor szállítják ki a megrendelt termékeket?

Igen, legkésőbb 1 nappal kiszállítás előtt e-mailben tájékoztatjuk arról, hogy a következő munkanapon történik a kiszállítás.

Bolti Megrendelések

Van-e ingyenes, bolti átvételi lehetőség?

Igen, Budapesten a Könyvudvarban: V. kerület., Múzeum krt 7. és a Magyar u. 8-10 közötti átjáróházban. Személyes megrendelését ismerőse is átveheti, a megrendelési név vagy szám alapján. (Bankkártyával is lehet fizetni.) A könyvekre bolti átvétel esetén is érdemes megrendelést leadni, mert előfordulhat, hogy elfogy  egy adott könyv. Ha nem kíván megrendelést leadni vásárlás előtt, akkor mielőtt elindulna könyvesboltunkba e-mailben (info@konyvudvar.net) érdeklődjön a keresett könyv iránt!

Nyitva tartás: H-P: 10.00-18.00; Sz: 10.00-14.00

Bolti átvétel esetén hány napig lehet átvenni a megrendelést?

10 napig tároljuk a könyveket. A tárolási idő hosszabbítható e-mailben, vagy telefonon.

Bolti átvétel esetén mikortól lehet átvenni a megrendelést?


Gyorsan dolgozunk és minden megrendelőnek egyedi e-mail küldünk, ha a megrendelését összeállítottuk és átvehető a csomag a Könyvudvarban.

 

Általános információk

Leadott rendelésen tudok-e módosítani

A már elküldött megrendelésen Ön saját kezűleg nem tud módosítani. Amennyiben módosítást kér (valamelyik könyvet nem kéri, szeretne még könyvet tenni a rendeléshez, más példányszámot kér) ezt e-mailben (info@konyvudvar.net) tudja megtenni.

A leadott rendelés egyes könyveiről külön számlát szeretnék kérni, megoldható?

Elegendő, ha a megrendelés végén a megjegyzés rovatban jelzi a számlával kapcsolatos igényét és mi ennek megfelelően állítjuk ki azt.

Antikvár vagy szépséghibás könyveket árulnak?

Nem, kizárólag új könyveket forgalmazunk. Olcsó könyveket árulunk, azaz nem antikvár könyveket, hanem új kiadású, de olcsón megvásárolható könyveket.

Meggondoltam magam, nem tartok igényt a könyvekre, mi a teendőm?

A megrendelt könyvek kézhezvételétől számított tizennégy napon belül Önnek joga van elállni vásárlási szándékától. Ebben az esetben a csomagért fizetett összeget visszatérítjük Önnek. A visszafizetés nem vonatkozik a könyv visszajuttatásának költségeire, tehát a könyvek visszaszállítási költségét Ön viseli. Az elállási jog gyakorlására vonatkozó törvényi szabályozást a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § értelmébena távollevők között kötött szerződésekről tartalmazza.

Lehet e bankkártyával fizetni?

A boltban lehet kártyával fizetni. Az átvevőhelyeken (posták, posta csomagautomaták, benzinkutak, újságosok, Pick Pack Pontok) is biztosított az elektronikus fizetési lehetőség.