Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A gyöngyháború - Éghajó akadémia 1.

Szerző: Nick James
A gyöngyháború - Éghajó akadémia 1.
A gyöngyháború - Éghajó akadémia 1. - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 21cm
Kiadó: Főnix Könyvműhely
ISBN:9789637051401
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 260
Borító: puhatáblás
2,190 Ft-os megtakarítás!:) Most 73%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,980 Ft
Könyvudvar ár: 790 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

"Remekül megírt könyv. Pörgős cselekmény, izgalmas sztori, fantasztikus, de érthető. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki kedveli ezt a műfajt!" (forrás: moly.hu/Roszka)

"Az Éghajó Akadémia sorozat kimondottan a tizenéves srácok kedvence lehet, megvan benne minden, ami ennek a korosztálynak bejön, egy nagyon jól felépített poszt-apokaliptikus világ, egy izgalmas történet, és két nagyon bátor és szimpatikus tizenéves főszereplő.
A tavalyi év egyik nagy meglepetése volt számomra az első rész magyar kiadása, nagyon kíváncsi voltam, mit tud produkálni Nick James young adult sci-fi témában. Várakozáson felül teljesített, elsősorban a világfelépítés tetszett, aztán a remek karakterek és nem utolsósorban a különleges nézőpont. A két főszereplő váltott szemszögben mesél, Jesse E/1-ben, Cassius E/3-ban. A nyelvezet remek, fiúsan fiatalos, rá kell csak nézni a szerzőre, ezt akár el is várhatjuk tőle. A fordítással tökéletesen meg voltam elégedve ennél a résznél is, az elnevezések érthetők, megjegyezhetők.
Megtudtuk tehát az első részben, hogy Jesse és Cassius testvérek, erről egészen addig, amíg személyesen nem találkoztak, fogalmuk sem volt, ahogy különleges képességeikről sem. Jesse az egyetlen, aki képes a Földre érkező energia gyöngyöket feltörni, Cassius pedig tűzgyújtó képességgel bír. A népüket ily módon juttatják a Rév nevű bolygójukról a Földre, de mivel korábban senki sem törte fel a gyöngyöket, azokat energiaforrásként használták az emberek, megölve a bennük érkezőket. A rídium nevű fekete színű ritka elem segítségével képesek a Váltók erre az átalakításra. Szükség lenne kiszabadítani a gyöngyökből az összes utazót, hogy ütőképes sereget alakítsanak ki a Földet fenyegető Hatóság inváziója ellen.
Váratlan esemény zavarja meg az amúgy is bujkálásra kényszerült csoportot, a megszokott zöld színű gyöngy helyett vörös gyöngyöt talál Jesse a társaival. Ezek a gyöngyök maguktól robbannak fel és a srácoknak rá kell jönniük minél hamarabb, hogy valójában mit is rejtenek magukban.
Több új ellenség is felbukkan a történetben, többek között Theo. Természetesen nem árulom el, ki ő és mit tud, de annyit mondhatok, hogy ritka undorító karakter, azzal együtt, hogy valójában csak egy 12 éves kisfiú, veszélyes és kegyetlen.
Számomra a folytatás határozottan jobban tetszett A gyöngyháborúnál. A történet sokkal akciódúsabb, csavarosabb ebben a részben és kiemelkedő a karakterfejlődés is. Érettebbek lettek a szereplők, sok nehéz helyzetben edződnek, döntéseket kénytelenek hozni.
Ami azt illeti, a szerző nem vacakol a történet elején holmi visszaemlékezéssel és a világfelépítés újbóli szájbarágásával, így kénytelen voltam újra elővenni az első részt, és átolvastam az utolsó fejezeteket. Az írásmód hasonló az első részhez, különleges a váltott nézőpont, de más személyű módban. Jesse egyértelműen a főszereplője a történetnek, de Cassius szorosan ott van a nyomában. Mégis egy pillanatra igazán belenéztem volna Cassius fejébe is, ugyanis érezhetően bántja őt a tudat, hogy Jesse képes kiszabadítani a társaikat a gyöngyökből, míg ő pusztítani képes. A két karakter nagyon más, Jesse lobbanékony, Cassius a gondolkodó fajta.
Kapunk a könyv végére egy nagyon izgalmas jelenetsort, jelentős pulzusszám emelkedésre késztet. A lavina elindult már a könyv elején, és a végkifejletben megtapasztaljuk az eredményét. Két csendesebb utolsó fejezet zárja a könyvet, amiben elég elkeserítő dolgokkal kell szembenézniük.
Összességében egy gyors iramú, lenyűgöző folytatást olvashattam. A szerző mesterien ötvözi a poszt-apokaliptikus világot a sci-fi elemeivel. Szórakoztató, fordulatos sztori és én alig várom a harmadik részt, vajon mi lesz a kis csapat következő lépése egy olyan bizonytalan szövetséges oldalán, aki az utolsó lenne az erre alkalmas emberek közül."(forrás: moly.hu/kellyolvas)

Fülszöveg: "Jesse Fisher csupán arra vágyott, hogy végre mindenki békén hagyja. Ám mit tehet az ember, ha egy szép napon kiderül, hogy a bolygó jövőjének sorsa az ő nyiszlett kis vállain nyugszik, a világ megmentéséhez kapott társa pedig újonnan megtalált bátyja, aki nem sokkal korábban még gyilkos terveket szövögetett ellene? Ha pedig mindez nem lenne elég, Jesse Fishernek azzal a ténnyel is szembe kell néznie, hogy minden földhözragadtsága ellenére ő még csak nem is földlakó. Remek. Az Éghajó Akadémia második kötetében a gyöngyökért folyó harc folytatódik, Jesse és Cassius pedig ismét menekül ám egymás üldözése helyett a két testvér most kénytelen új ellenségekkel szembenézni: idegen megszállók fenyegetik a Földet, a fiúknak pedig szembesülniük kell az eshetőséggel, hogy talán még ketten együtt is kevesek lesznek a világ ellen."

12 éves kortól ajánlott

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: