990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.

A leánycsősz

A leánycsősz
A leánycsősz - adatlap
Méretek: SZ: 12cm M: 20cm
Kiadó: Napkút
ISBN:9789632632490
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 160
Borító: puhatáblás
1,300 Ft-os megtakarítás!:) Most 72%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,790 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Jóllehet a hírhedten elbájoló modorú "száguldó riporter", Egon Erwin Kisch (1885-1948) világ életében a nők kedvence volt, életművében, amely elsősorban irodalmi és kultúrtörténeti jellegű riportokból áll, alig érhető tetten valamilyen "gáláns kaland". A szexualitás témája korai munkásságában jelenik meg, mégpedig a prostitúcióval összefüggésben. Egyetlen regénye, "A leánycsősz (1914)" is ebbe a kategóriába tartozik. Kisch igen élénk, természetes, hamisítatlan, fordulatos, ám mégis feszes formában meséli el Jaroslav Hrapot rövid élettörténetét, az ifjú striciét, aki az Osztrák-Magyar Monarchia Prágájában lányok között nő fel, s ahogy kamaszodik, kénytelen megélni, amint a nincstelenségből is motivált nemi ösztönök hatalmukba kerítik lány barátait.
Ez a kurta életpálya nagyrészt belső monológ formájában tárulkozik fel előttünk, s megismerhetjük a fiú karrierjének különböző stációit. Jarda eleinte undorral fogadja a ringyók világát, majd olyannyira megtetszik neki dolog, hogy a nők fölötti mindenható úr szerepében tetszeleg önmaga előtt; aztán végül - egy rendőrségi letartóztatás és egy szifiliszfertőzés nyomán előállt- önmarcangoló lázálom tör rá, amit megbánás követ, sőt, az elfuserált élete miatti kétségbeesés okán tett elkeseredett lépését megelőzően valamiféle "igaz szerelem" érzése is megérint.
Az olvasó igen plasztikus ábrázolást kap arról, az úrról, amely a fiatal lányokat elvezeti a prostitúcióhoz, s arról az erőszakról és megaláztatásról is, amely ebben a miliőben osztályrészükként várja őket. Politikailag nézve mindez azt jelenti, hogy az első világháború előtti Prága német felső és cseh alsó rétege között egyetlen kapcsolat létezik: az üzletszerű nemi érintkezés. 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Folyamisten
Könyvudvar ár: 590 Ft
Mentont ajánlanám
Könyvudvar ár: 490 Ft 100 Ft