Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A móri ártatlan

Szerző: Kaiser Ede
A móri ártatlan
A móri ártatlan - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Jószöveg
ISBN:9789637052804
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 342
Borító: puhatáblás
2,490 Ft-os megtakarítás!:) Most 96%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,590 Ft
Könyvudvar ár: 100 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

Börtönnapló: Harcban az igazságért

„Már elnézést kérek, de hogyhogy ez megtörténhet?! Hogyhogy nincsenek következményei az ügynek?! Hogyhogy nem hullottak fejek?!" (A móri ügyet végigkövető, Zs. B. olvasói levele az egyik újságban.)

Kaiser Ede, e könyv szerzője az elhíresült, nyolc ember-áldozatot követelő móri bankrablás miatt tölti tényleges életfogytiglani büntetését a mai napig ártatlanul. A valódi tetteseket két évvel ezelőtt elfogták. Egyikük öngyilkos lett a börtönben, a másikukat elítélték. Kaiser Edéről már a tárgyalása alatt kiderült, hogy ott sem volt Móron, de ezt és egyéb bizonyítékait a bíróság nem vette figyelembe.

A börtönnapló tárgyilagosan írja le a büntetőeljárás egyes szakaszait, és megrázóan az utána következő börtönéveket, amit Kaiser - a valódi tettesek elfogásáig - abban a tudatban töltött, hogy élete végéig börtönben marad a móri ügy miatt ártatlanul. Ez tehát nem egy szokványos bűnügyi történet, amilyet mostanában sokat lehet olvasni. A gondos szerkesztés az egyébként meglepően jó elbeszélőkészséggel megáldott szerző munkáját izgalmas, fordulatos olvasmánnyá tette.

be
5 ( 5 / 5 )
A móri mészárlás kapcsán Kaiser Ede tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kapott, melyet jelenleg is tölt – ártatlanul. Börtönbe vonulása után a bankrablás valódi elkövetői egyike öngyilkos lett, a másikat börtönbüntetésre ítélték. Kaiserről már a tárgyalás alatt kiderült, hogy Mór közelében sem járt, de a bíróság ezt a tényt, valamint az egyéb bizonyítékokat figyelmen kívül hagyta. Ügyédje, Dr. Dezső Antal továbbra is azért küzd, hogy védence szabadulhasson, azonban a jelenlegi állás szerint Kaisernek le kell ülnie, amit kiszabtak rá. És hogy mi vezetett mindehhez? Nagyjából erre próbál választ adni ez a börtönnapló: a könyv eleje egy kis életrajzzal, pontosabban „életúttal” kezdődik, melyben rálátást kapunk Kaiser akkori kisebb bűncselekményeire (külföldi pénzváltók, aranyékszerek, stb.), később az elfogásának pillanatai, majd börtönbevonulása, és az odabenn töltött idő kerül terítékre. Nehezen emészthető, de tartalmas, letisztult, és hiteles olvasnivaló.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:



Mások ezt vették még