Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A nagy Afrika csomag - 10 könyv egy csomagban

AKCIÓ A nagy Afrika csomag - 10 könyv egy csomagban
A nagy Afrika csomag - 10 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadás éve: változó
Borító: vegyes
19,859 Ft-os megtakarítás!:) Most 83%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 23,849 Ft
Könyvudvar ár: 6,910 Ft Akciós ár: 3,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Az egyetlen hely
  2. Hazatérés a szülőföldre
  3. Önvédelmi fegyver
  4. Africana / Budapest (African Studies in Hungary 2. in english-in french) - angol és francia nyelvű
  5. Afrika-történeti tanulmányok (Traditional cultures in modern Africa 5.)
  6. Amiben hiszek (Négritude, francité és a világegyetemesség civilizációja)
  7. Batuala (Igaz néger regény)
  8. Ez Dél-Afrika
  9. Száraz évszak
  10. Elizabeth Costello

A csomagban lévő 10 könyv rövid leírása:

Az egyetlen hely
Két utazó a 19. század első felének Afrikájában: Alexander Gordon Laing az angol korona, a francia René Caillié önmaga szolgálatában indul neki a sivatagnak. Mindketten olyasmit keresnek, amit biztosan nem találnak meg, se Timbuktuban, se máshol.Grandiózus, egyszerre költői és esszéisztikus, megfoghatatlan és tűpontos mondatokban elbeszélt történetük fordulatos és egyedi, de egy idő után a két figura összemosódik. Ahogy elmosódnak az arcok és a tájak, a nevek és fájdalmak. Mindketten írnak, próbálják megfogalmazni, megmenteni vagy megteremteni az ismeretlent, az idegent – de elfelejtik az embereket, nem értik a szavakat. Afrikának nincsen arca.

Önvédelmi fegyver
Egy pisztoly, egy önvédelmi fegyver, amelyet olyan természetesen tartanak egy házban, mint egy macskát. Kell. Mi más módon védhetnék meg a tévéjüket, a számítógépüket, az órájukat, a gyűrűiket? Harald, a köztiszteletben álló biztosítási szakember és Claudia, orvos felesége valami olyasmivel találják szemközt magukat, amire álmukban sem gondoltak. Miféle lojalitással tartozik egy apa és egy anya a gyermekének, aki elkövette az elképzelhetetlent? Hogyan jutott el addig a pontig, hogy sutba dobta az emberi élet iránti tiszteletet? Valamit elrontottak a nevelésében? Megfeledkeztek valamiről? Duncan, a fiú beismeri a bűnét, de nem ad rá magyarázatot. Lehet-e egyáltalán magyarázatot találni a történtekre?

Hazatérés a szülőföldre
Frankofón afrikai irodalmi tanulmányok és antológia

Batuala (Igaz néger regény)
Az antillai ,,néger" szerző regényét közvetlenül megjelenését követően (1921) Goncourt-díjjal tüntették ki, amely hatalmas felháborodást keltett a korabeli konzervatív francia körökben. Hiszen e könyv, mondhatni, szinte először helyezett valós tükröt a gyarmatosításról a francia szemek elé. A kedélyek csak évekkel később csillapodtak le, amikor André Gide 1927-ben publikálta Utazás Kongóban c. könyvét, s nem sokkal azután megjelent Denise Moran Csád c. beszámolója is, amelyek valósággal elborzasztották az illetékeseket és a közvéleményt. Maran regényét Leopold Sédár Senghor a négritude előfutárának vélte. Valójában azonban nem több mint egy igen jól megírt regény, amelyben viszont először kapunk (belülről!) hiteles (és nem egzotikus) képet egy a franciáknak alávetett afrikai törzs életéről. Mai szóhasználattal azt mondhatnánk, olyan Afrika-centrikus szemlélet nyilvánul meg benne, amely csak, majd ötven év után, a világhírű nigériai ibó író, Chinua Achebe elbeszélő művészetében kap ismét első rendű szerepet. A regény egyúttal a magyar művelődéstörténet egyfajta ,,üdvöskéje", hiszen Maran elbeszélését megjelenése után egy évvel lefordította Kosztolányi Dezső, sőt, egy figyelmet érdemlő tárcát is írt az első ,,igazi néger regényről." Az új fordítás Kun Tibor munkája, amelyhez Kun Tibor és Biernaczky Szilárd elemző tanulmányai kapcsolódnak. 

Africana / Budapest (African Studies in Hungary 2. in english-in french) - angol és francia nyelvű
Afrikanisztika Magyarországon, angol és francia nyelvű cikkek.

Afrika-történeti tanulmányok (Traditional cultures in modern Africa 5.)
Az Afrikai Kutatási Program az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 1981 és 1992 között működött mint szabad kutatási társulás. Munkájában előbb főleg a tudományegyetemek, utóbb a legkülönfélébb szakmák képviselői (mérnökök, orvosok, közgazdászok stb.) vettek részt. A rendszerváltást követően Magyarország mozgástere beszűkült, érdeklődése a tengerentúli kultúrák iránt lényegében megszűnt. Így az AKP is elsorvadt.

Az afrikanisztika iránt az új évezredben ismét megnőtt az érdeklődés. Az újjáalakult AKKP az ELTE BTK Történeti Intézetében nyert tudományos hátteret. A Mundus Kiadó alaptevékenységének megfelelően a publikációs feladatok terén kíván segítséget nyújtani e disciplina megteremtéséhez. 

Amiben hiszek (Négritude, francité és a világegyetemesség civilizációja)
.
..egy óriási tudású, roppant tág látókörű afrikai és egyúttal mégis európai entellektüel Afrika és a világ történetébe és jövőjébe, a Világegyetemesség Civilizációjába vetett hitével ismerkedhetünk meg ebben az Afrikát, az afrikai gondolkodást megismerni akarók számára föltétlenül alapvetőnek tekinthető műben. 

Száraz évszak
A Száraz évszak egy szerelem története, melyben a szerző megfordítja a szokásos sztereotípiákat. Hatvankét éves közép-európai textiltervező-nő az egyik, huszonhét éves afrikai férfi a másik pólus. A férfi az utcán nőtt fel, és számos visszaélést kellett megérnie. A nő látszatra védett gyermekkora sem mentes a sérülésektől. Fizikai egymásrautaltság fűzi össze őket, a férfi tragikus gyerekkora és a harmattan, a száraz évszak, melyben sem a természet, sem a szerelmük nem képes kibontakozni. Az erotika nem győzheti le magányukat, a múlt elnyomott titkai felszínre törnek, befolyásolják szilárdnak tűnő jelenüket.

Ez Dél-Afrika
A Dél-Afrikai Nagykövetség megbízásából és a Magyarországi Dél-AfriaiEgyesület közreműködésével készült kiadvány. Rövid ismertetést ad többek között a távoli ország történelméről, politikai életéről, jogviszonyairól, kultúrájáról, gazdaságáról, természeti világáról.

Elizabeth Costello
Elizabeth Costello, Coetzee regényének főszereplője idősödő ausztrál írónő, akinek nevét negyedik regénye, Az Eccles Street-i ház tette ismertté. Mint népszerű és fontosnak tartott írót, gyakran kérik fel, hogy tartson előadást különböző témákról. A kötetben életének ezen epizódjait követhetjük nyomon, és miközben az előadások – és az azokat követő viták – olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint az afrikai regény, az állatok jogai vagy a gonosz problémája, megismerjük Elizabeth Costello emberi kapcsolatait, életének meghatározó eseményeit, belső vívódásait is.

Időközben a szöveg rétegei fokozatosan összemosódnak, egyre kevésbé tudjuk eldönteni, melyik gondolat Elizabeth Costellóé, melyik az eseményekről tudósító narrátoré, és melyik Coetzee-é.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még