Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A nagy Afrika csomag - 7 könyv egy csomagban

AKCIÓ A nagy Afrika csomag - 7 könyv egy csomagban
A nagy Afrika csomag - 7 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadás éve: változó
Borító: vegyes
11,489 Ft-os megtakarítás!:) Most 74%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 15,479 Ft
Könyvudvar ár: 4,940 Ft Akciós ár: 3,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Hazatérés a szülőföldre
  2. Africana / Budapest (African Studies in Hungary 2. in english-in french) - angol és francia nyelvű
  3. Afrika-történeti tanulmányok (Traditional cultures in modern Africa 5.)
  4. Amiben hiszek (Négritude, francité és a világegyetemesség civilizációja)
  5. Batuala (Igaz néger regény)
  6. Ez Dél-Afrika
  7. Elizabeth Costello

A csomagban lévő 7 könyv rövid leírása:

Hazatérés a szülőföldre
Frankofón afrikai irodalmi tanulmányok és antológia

Batuala (Igaz néger regény)
Az antillai ,,néger" szerző regényét közvetlenül megjelenését követően (1921) Goncourt-díjjal tüntették ki, amely hatalmas felháborodást keltett a korabeli konzervatív francia körökben. Hiszen e könyv, mondhatni, szinte először helyezett valós tükröt a gyarmatosításról a francia szemek elé. A kedélyek csak évekkel később csillapodtak le, amikor André Gide 1927-ben publikálta Utazás Kongóban c. könyvét, s nem sokkal azután megjelent Denise Moran Csád c. beszámolója is, amelyek valósággal elborzasztották az illetékeseket és a közvéleményt. Maran regényét Leopold Sédár Senghor a négritude előfutárának vélte. Valójában azonban nem több mint egy igen jól megírt regény, amelyben viszont először kapunk (belülről!) hiteles (és nem egzotikus) képet egy a franciáknak alávetett afrikai törzs életéről. Mai szóhasználattal azt mondhatnánk, olyan Afrika-centrikus szemlélet nyilvánul meg benne, amely csak, majd ötven év után, a világhírű nigériai ibó író, Chinua Achebe elbeszélő művészetében kap ismét első rendű szerepet. A regény egyúttal a magyar művelődéstörténet egyfajta ,,üdvöskéje", hiszen Maran elbeszélését megjelenése után egy évvel lefordította Kosztolányi Dezső, sőt, egy figyelmet érdemlő tárcát is írt az első ,,igazi néger regényről." Az új fordítás Kun Tibor munkája, amelyhez Kun Tibor és Biernaczky Szilárd elemző tanulmányai kapcsolódnak. 

Africana / Budapest (African Studies in Hungary 2. in english-in french) - angol és francia nyelvű
Afrikanisztika Magyarországon, angol és francia nyelvű cikkek.

Afrika-történeti tanulmányok (Traditional cultures in modern Africa 5.)
Az Afrikai Kutatási Program az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 1981 és 1992 között működött mint szabad kutatási társulás. Munkájában előbb főleg a tudományegyetemek, utóbb a legkülönfélébb szakmák képviselői (mérnökök, orvosok, közgazdászok stb.) vettek részt. A rendszerváltást követően Magyarország mozgástere beszűkült, érdeklődése a tengerentúli kultúrák iránt lényegében megszűnt. Így az AKP is elsorvadt.

Az afrikanisztika iránt az új évezredben ismét megnőtt az érdeklődés. Az újjáalakult AKKP az ELTE BTK Történeti Intézetében nyert tudományos hátteret. A Mundus Kiadó alaptevékenységének megfelelően a publikációs feladatok terén kíván segítséget nyújtani e disciplina megteremtéséhez. 

Amiben hiszek (Négritude, francité és a világegyetemesség civilizációja)
.
..egy óriási tudású, roppant tág látókörű afrikai és egyúttal mégis európai entellektüel Afrika és a világ történetébe és jövőjébe, a Világegyetemesség Civilizációjába vetett hitével ismerkedhetünk meg ebben az Afrikát, az afrikai gondolkodást megismerni akarók számára föltétlenül alapvetőnek tekinthető műben. 

Ez Dél-Afrika
A Dél-Afrikai Nagykövetség megbízásából és a Magyarországi Dél-AfriaiEgyesület közreműködésével készült kiadvány. Rövid ismertetést ad többek között a távoli ország történelméről, politikai életéről, jogviszonyairól, kultúrájáról, gazdaságáról, természeti világáról.

Elizabeth Costello
Elizabeth Costello, Coetzee regényének főszereplője idősödő ausztrál írónő, akinek nevét negyedik regénye, Az Eccles Street-i ház tette ismertté. Mint népszerű és fontosnak tartott írót, gyakran kérik fel, hogy tartson előadást különböző témákról. A kötetben életének ezen epizódjait követhetjük nyomon, és miközben az előadások – és az azokat követő viták – olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint az afrikai regény, az állatok jogai vagy a gonosz problémája, megismerjük Elizabeth Costello emberi kapcsolatait, életének meghatározó eseményeit, belső vívódásait is.

Időközben a szöveg rétegei fokozatosan összemosódnak, egyre kevésbé tudjuk eldönteni, melyik gondolat Elizabeth Costellóé, melyik az eseményekről tudósító narrátoré, és melyik Coetzee-é.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: