Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A politika reneszánsza

Szerző: Lánczi András
A politika reneszánsza
A politika reneszánsza - adatlap
Méretek: SZ: 16cm M: 23cm
Kiadó: Pallas Stúdió, Attraktor
ISBN:963920756x
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 256
Borító: vászon
3,066 Ft-os megtakarítás!:) Most 86%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,556 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Válogatott írások 1990-2000

Különböző időben és alkalomból született írásokat csak azért érdemes öszszegyűjtve kiadni, mert talán együtt is igényt tarthatnak az olvasó figyelmére, nem csak külön-külön. A "különböző időben és alkalomból" kitétel pedig súlyos előfeltételt támaszt minden egyes írással szemben: elvárható, hogy valamilyen módon egymás segítségére siessenek, kiegészítsék egymást, vagy éppen ellentmondásokra mutassanak rá, akár vitát is kiváltva. Az ellentmondás gondolkodásra ösztönöz, a gondolkodás pedig a legszélesebben értelmezett tapasztalaton vagy valóságon kell, hogy mérje magát.

Az itt található írások egyetlen közös vonása, hogy a helytől és időtől független politikai fogalmak segítségével a valóság megismerésére törekszenek. A valóságnak nincs egyetlen vonása sem, amelyet végső soron ne hatna át a politika. Nem a társadalom a legátfogóbb fogalom - noha ma sokan így gondolják -, hanem a politika az. Ez minden politikai filozófia kiindulópontja. A politikai filozófia arra tanít, hogy nincs egyetlen politikai döntés vagy cselekedet sem, amelynek ne lenne erkölcsi konzekvenciája és ismeretelméleti előfeltétele. Amikor a politikát védem, a valóságot védem. Minden politikai gondolat, program, tervezet, vélemény annyit ér, amennyit a rejtőzködő valóságból megmutat, a tapasztalatnak értelmet ad.

Ha pedig kissé ironikusan tekintek erre a kötetre, akkor abban reménykedem, hogy talán a magyar könyvtárakban egyszer önálló szakszámot kap a politikai filozófia: ez valóságos, kézzelfogható eredmény volna. A kötet az 1990-es években megjelent hosszabb-rövidebb tanulmányaimból nyújt válogatást. Lánczi András

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Polgárok és paraziták
Könyvudvar ár: 100 Ft