Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A szlávok és a jövő világa

AKCIÓ A szlávok és a jövő világa
A szlávok és a jövő világa - adatlap
Méretek: SZ: 16cm M: 21cm
Kiadó: Kalligram
ISBN:9788081015731
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 800
Borító: keménytáblás
2,810 Ft-os megtakarítás!:) Most 82%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,400 Ft
Könyvudvar ár: 2,490 Ft Akciós ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ľudovít Štúr (1815-1856) a szlovák történelem legkiemelkedőbb alakja, a szlovák irodalmi nyelv létrehozója, az első szlovák politikai újság alapító szerkesztője, a magyar országgyűlés első, szlovák érdekekért is felszólaló követe, az 1848-as szlovák politikai és katonai megmozdulások vezetője. 1851-ben ő írta meg A szlávok és a jövő világa címmel az első olyan politikai koncepciót, amely kész forgatókönyvet kínált a szlovák és a magyar nemzet különválásához.

Ha tehát meg akarjuk érteni azt a gondolkodásmódot, önképet, magyarságképet és közösségfelfogást, ami a 19. századi Magyarország szlovák anyanyelvű lakóit az önálló nemzeti lét felé, a magyaroktól való különválás gondolatához vezette, akkor Štúrhoz kell fordulnunk, sőt, nélküle nem érthetjük meg a mai szlovák politikai és közgondolkodás alapvető struktúráit, magyarságképének gyökereit sem.

Ehhez nyújt segítséget ez a kötet, melyben először olvashatók magyarul Štúr legfontosabb cikkei, beszédei, politikai röpiratai, egy bő válogatás kiterjedt levelezéséből, a kortársi visszaemlékezésekből, sőt az utókor értékelését is nyomon követhetjük. A kötet utószavát Rudolf Chmel, Štúr munkásságának egyik legjobb ismerője írta.

A jeles szlovák politikus, gondolkodó és nyelvész életművéhez számos adalékkal szolgál Demmel József A szlovák nemzet születése – Ľudovít Štúr és a szlovák társadalom a 19. századi Magyarországon című monográfiája, mely 2011-ben jelent meg a Kalligram Kiadónál.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: