Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Admirálisok

Szerző: Jack Sweetman
AKCIÓ Admirálisok
Admirálisok - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 22cm
Kiadó: Zrínyi
ISBN:9633273366
Kiadás éve: 1999
Oldalszám: 318
Borító: puhatáblás
1,260 Ft-os megtakarítás!:) Most 68%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,850 Ft
Könyvudvar ár: 990 Ft Akciós ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A történelem legkiválóbb tengernagyai 1585-1945

Jack Sweetman kilenc admirális hadtörténeti-stratégiaelméleti körítésű portréját rajzolja meg. A kötet időhatárai haditechnikai korszakot jelölnek.

A tengeri hadviselés korai szakaszában a hajók közvetlenül ütköztek meg, azaz az egyik hajó legénysége megcsáklyázta a másik hajót, majd szabályos közelharc bontakozott ki a fedélzeten. A 16. század második felétől, nagyjából a spanyol armada hadműveleteitől számíthatóan köszöntött be az ágyúk kora; megszűnt a közelharc, a tengerészeti tüzérségé lett a főszerep. Ez a kor kb. a II. világháború végéig tartott, azóta a kombinált, légi-vízi hadviselés jellemzi a tengeri ütközeteket.

Az amerikai szerző tehát a tengerészeti tüzérség mintegy ötszáz évének jeles admirálisairól, stratégáiról rajzol pontos, szakszerű képet. Minden fejezet az adott korszak tengerészeti harcmodorának, harcászati-taktikai jellemzőinek ismertetésével kezdődik, ezután áll az adott kor, illetve hadászati fölfogás jeles képviselőjének pályarajza, elsőül a kalózként hírhedtté vált - utóbb érdemeire való tekintettel bocsánatot nyerő - Francis Drake portréja.

Őt követi a brit Nelson, a holland Ruyter, az osztrák Tegethoff, az amerikai George Dewey, a 'japán Nelson', Tógó Haihacsiró, a két brit tengernagy: J. R. Jellicoe és A. B. Cunningham, illetve az amerikai R. A. Spruance.

Az általános hadtudományi tudnivalók és a biográfiák kettősségével megalkotott kötet egyrészt kirajzolja a tengeri hadviselés közel ötszáz éves fejlődésének ívét a vitorlásoktól a páncélos hajókon át a repülőgép-hordozókig; másrészt a portrékban tüzetesen bemutatott ütközetek révén a taktikai meggondolások átalakulása is szemléletessé válik, harmadsorban fölidéződnek az admirálisok emberi, katonai jellemvonásai.

Minden fejezetet angol nyelvű szakirodalomra hivatkozó jegyzetek követnek. A kor- és művelődéstörténeti érdekességek sokaságát is tartalmazó kötet - a hadtörténet, a tengerészeti stratégia iránt komolyan érdeklődők figyelmére érdemes.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: