Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Amazónia ősi városai (A történelem nagy rejtélyei 10.)

Amazónia ősi városai (A történelem nagy rejtélyei 10.)
Amazónia ősi városai (A történelem nagy rejtélyei 10.) - adatlap
Méretek: SZ: 21cm M: 27cm
Kiadó: Kossuth
ISBN:9789630978200
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 48
Borító: keménytáblás
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Sokak számára a Föld érintetlen élővilágának utolsó mentsvárát az amazóniai esőerdő jelenti, mely terület H évezredeken keresztül gyéren lakott volt, mivel a kedvezőtlen környezeti feltételek megakadályozták az emberek tartós letelepedését. Ez az elképzelés az első európai tudósok munkájának eredményeként született, akik a XVIII. századtól kezdve járták a vidéket, és olyan területekről számoltak be, ahol kevés jel utalt az emberi életre. Ezt az állítást később antropológusok és természettudósok is megerősítették, amely egészen a XX. századig helytállónak bizonyult.
A XVI-XVII. századból származó spanyol és portugál beszámolók azonban több ezer fős nagy településekről szólnak, amelyek az Amazonas és nagyobb mellékfolyói mentén terülnek el. Már a XIX. század végén, az első, az Amazonas folyó torkolatánál és Közép-Amazóniában végzett régészeti kutatások alátámasztották az első konkvisztádorok beszámolóit.
Vajon mi erre a magyarázat? Az Újvilág bennszülött népei, Amazóniát is beleértve, nem tudtak védekezni az európaiak által behurcolt betegségek többsége ellen, amelyek gyors elterjedése olyan népcsoportok eltűnéséhez vezetett, amelyek valószínűleg soha nem láttak fehér embert. Amazóniában, főként az Amazonas folyó és a főbb mellékfolyók melletti alluviális síkságokon ritkán fordulnak elő szilárd kőzetek.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: