Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Árpád és a magyarok őskora

Szerző: Jókai Mór
Árpád és a magyarok őskora
Árpád és a magyarok őskora - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Anno
ISBN:9789633757161
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 91
Borító: puhatáblás
Könyvudvar ár: 790 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

Jókai Mór Árpád és a magyarok őskora című munkáját vélhetően kevesen ismerik; ez a kötet a Franklin Társulatnál 1911-ben megjelent munka hasonmás kiadása. Műfaját tekintve nem regény, inkább történelmi tényekkel, mondákkal, legendákkal alátámasztott regényes történet a magyarok őskoráról.

A nemzetbölcső helye, az ott élők hétköznapjai, az új haza keresése, Attila és a személyéhez kötődő mondák, a catalaunumi ütközet, az ősi vallás gyakorlása, majd Árpád történelmi szerepe, a magyarok útja az őshazától a Kárpát-medencéig - őstörténetünk sorsfordító eseményei mind-mind életre kelnek a kötet lapjain, amelyet - többek között - kora neves festőjének, Lotz Károlynak a rajzai is illusztrálnak.

A képes történelemkönyv - vélhetően - a múlt század fordulóján élt fiatalok épülésére íródott, valamint Jókai - amint ezt lábjegyzetben említi is - jó néhány regényében, elbeszélésében fölhasználta az ebben a karcsú kötetében összegzett történelmi tényeket. A Jókai gyűjtemények érdekes darabja lehet a kötet.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: