Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Bruno Kreisky, 1911-1990 - Egy osztrák államférfi életútja

Bruno Kreisky, 1911-1990 - Egy osztrák államférfi életútja
Bruno Kreisky, 1911-1990 - Egy osztrák államférfi életútja - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Napvilág
ISBN:9789633383506
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 385
Borító: puhatáblás
2,510 Ft-os megtakarítás!:) Most 78%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,200 Ft
Könyvudvar ár: 690 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

A világra nyitott intellektuel, Bruno Kreisky meghatározó szerepet játszott Ausztria politikai és gazdasági felemelkedésében. Mint a köztársaság legtovább szolgáló szövetségi kancellárja alapvető reformokat és rég esedékes törekvéseket valósított meg. Az ő tevékenysége nyomán vált az Osztrák Szocialista Párt Nyugat-Európa egyik legsikeresebb szociáldemokrata pártjává. Szoros kapcsolat fűzte Willy Brandthoz és Olof Palme svéd miniszterelnökhöz. Közvetítő volt Kelet és Nyugat, Észak és Dél között. Kreisky nagy játékos volt a világpolitika színpadán, akinek Közel-Kelet-politikája ma is érvényes.

Kreisky szerette az embereket, meg tudta velük értetni magát. Egyik legfőbb alaptétele volt, hogy úgy kell fogalmazni, hogy az egyszerű munkás éppúgy megértse mint a vezérigazgató.

Wolfgang Petritsch átfogó kutatásokkal és a vonatkozó irodalom tanulmányozásával, számtalan interjúval és beszélgetéssel Kreisky munkatársaival, életének legfontosabb szereplőivel, barátaival és a kor tanúival készítette el a lebilincselő mozaikot a néhai kancellár teljes életútjáról.

WOLFGANG PETRITSCH (1947) szlovén nemzetiségű osztrák diplomata; 1977-től 1983-ig volt Bruno Kreisky szövetségi kancellár titkára. 1997-től Ausztria belgrádi nagykövete, ezután az Európai Unió koszovói különmegbízottja, majd ő volt az európai főtárgyaló Rambouillet-ben és Párizsban a Koszovó jövőjéről folytatott nemzetközi tárgyalásokon. Ehhez kapcsolódóan 1999 és 2002 között a nemzetközi közösség főképviselője volt Bosznia–Hercegovinában, Vezetése alatt eredményesen zárultak a tárgyalások a jugoszláv utódállamok között. 2002 és 2008 között Ausztria követe az ENSZ-ben, valamint a genfi székhelyű Világkereskedelmi Szervezetnél. Jelenleg Ausztria képviselője Párizsban az OECD-nél.

2006-ban elnyerte az Európa Parlament európai Emberi Jogi Díját.  2013-ben a hazájában a Tudományért és Kultúráért rendjellel tüntették ki. A Klagenfurti Egyetem díszdoktora.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még