Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Egy erőszakos élet

Egy erőszakos élet
Egy erőszakos élet - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 21cm
Kiadó: Kalligram
ISBN:9788081013041
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 370
Borító: keménytáblás
500 Ft-os megtakarítás!:) Most 16%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,990 Ft
Könyvudvar ár: 2,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Pasolini egy utcakölyök élettörténetén keresztül visz el bennünket az 1950-es évek Rómájának külvárosába. A főhősnek, Tommasónak, minden igyekezete ellenére lehetetlen szabadulnia abból a korrupt és erkölcs nélküli világból, ahol kegyetlen törvények uralkodnak.

Pasolini 1955-ben, az Utcakölykök kiadásának évében kezdi írni következő regényét, amely csak 1959-ben lát napvilágot Egy erőszakos élet címmel. A többéves tökéletesítő munkában nagyrészt egy peres eljárás motiválta: az Utcakölykök szövegéért trágársággal vádolták. Kéziratát éveken át újra és újra átdolgozta, ez azonban nem jelenti azt, hogy engedett volna a nyomásnak, sőt talán még határozottabban bizonyította, hogy a műveletlen, primitív szereplők beszéltetése és hű ábrázolása nem feltétlenül vonja maga után az irodalmi nyelv színvonalának romlását.

A regény egy újabb kísérlet annak a világnak a bemutatására, amelyet a szerző túl jól ismert. Ezúttal azonban a rendező Pasolini egy másik nézőpontba helyezi az olvasót: egy általánosítható történet kiemelésével visz el bennünket az 1950-es évek Rómájának külvárosába. A szerző egyetlen erőszakos élet fényképeivel az egész lecsúszott réteg szociális problémáját jeleníti meg. A főhős, Tommaso Puzzilli életében többször megcsillan annak reménye, hogy a társadalom perifériájáról a normális élet útjára lépjen, azonban minden alkalommal kudarcba fullad a felkapaszkodás, a kitörés, a menekülés lehetősége abból a végletes szegénységből és kirekesztettségből, amely gyerek- és kamaszkorát megbélyegzi. Pasolini hagyja, hogy a szereplők beszéljenek, anélkül, hogy kommentálná vagy bírálná a történéseket, kizárva bármiféle morális kérdés feltevésének értelmét, ugyanakkor teret engedve az olvasónak.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Olaj
Könyvudvar ár: 3,490 Ft
Trabanttal a Hiltonig
Könyvudvar ár: 790 Ft 390 Ft
Valami írás
Könyvudvar ár: 1,990 Ft 590 Ft
A mészároslegény
Könyvudvar ár: 990 Ft
Sartoris
Könyvudvar ár: 590 Ft
Harag-várak
Könyvudvar ár: 690 Ft