Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Globális ökopolitika *

Szerző: Boda Zsolt
Globális ökopolitika *
Globális ökopolitika * - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: Helikon
ISBN:9632088867
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 252
Borító: keménytáblás
1,500 Ft-os megtakarítás!:) Most 50%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,990 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ökológiai szempontból nem tartható fenn az, ahogyan ma az emberiség a Földdel bánik. Korunk ökológiai válsága arra kényszerít bennünket, hogy újragondoljuk, átalakítsuk viszonyunkat a világhoz. Ezzel a társadalmi változással foglalkozik az ökopolitika - nemzetközi összefüggéseivel pedig a globális ökopolitika. A könyv megközelítése arra a gondolatra épült, hogy jelenleg nem azonosítható egyértelműen az a szereplő vagy az a társadalmi cselekvési mező, amely a globális ökopolitika dimanikáját uralná.

A könyv három, nagyjából egyforma súlyú részre tagolódó tárgyalása azt hivatott kifejezni, hogy a globális piacon, a globális politikában és a globális társadalomban egyszerre zajlanak olyan intézményi változások és politikai cselekvések, amelyek az ökopolitika számára meghatározó jelentőségűek. Boda Zsolt 1969-ben született Budapesten. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdasági diplomát, majd politikatudományi doktorátust (PhD). A Magyar Tudományos Akadémia Politikai Tudományok Intézetének, valamint a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Gazdaságetikai Központjának munkatársa, a hazai zöld mozgalom aktív résztvevője.

be
5 ( 5 / 5 )
Néha az az érzésem, hogy bár a média állandóan napirenden tartja, de ami még fontosabb, a saját bőrünkön érezzük a klímaváltozás hatásait, valahogy mégsem születik kellő számú, hatékony intézkedés a környezetszennyezés visszaszorítására. Ahogy beleolvasgatok a könyvbe, a szerző ezek okait is vizsgálja, hangsúlyosan a globalizáció függvényében. Kétségtelen tény, hogy úgy általában is alig vannak megkerülhetetlen, kötelezően betartandó törvények az egyes országokban, de a gazdasági globlizáció a meglévők hatékonyságát is nagyban korlátozza. Még az EU-ban sincs megfelelő határozottság a környezetszennyezés eredményes csökkentésére. Jó példa Magyarország is, ahol még mindig van lignit(!) tüzelésű hőerőmű a hozzá tartozó külszíni fejtéssel (kész ökológiai katasztrófa), sőt, még a lakosság részére is árusítanak lignitet tüzelőként. Ennek következtében telente a levegő már-már belélegezhetetlen, felmérhetetlen károkat okozva mind az élővilágban, mind az emberi egészségben.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Elveszített kontroll?
Könyvudvar ár: 100 Ft