Ha Latin-Amerika irányítaná a világot

Ha Latin-Amerika irányítaná a világot
Ha Latin-Amerika irányítaná a világot - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 22cm
Kiadó: Gondolat
ISBN:9789636937140
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 442
Borító: puhatáblás
1,960 Ft-os megtakarítás!:) Most 49%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,950 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Miként fogja a Dél átvezetni az Északot a 22. századba?

Miközben a világ leggazdagabb nemzetei komoly válságokkal küzdenek, latin-amerikai országok vezetői tömegeket tudnak mobilizálni politikájuk támogatására, helyileg jól alkalmazható és fenntartható alternatívákat dolgoznak ki.
Miért?
Az Amazonas-medence népei egykor saját történelmük urai voltak. Kemény munkával alakították át veszélyes természeti környezetüket: öntözőcsatornákat építettek és folyókat szabályoztak – így az általuk kialakított védett helyeken a civilizáció virágzásnak indulhatott. A Londoni Egyetemen tanító kolumbiai filozófus a rejtett történelmi összefüggésektől az újságokban megjelenő hírek felé haladva vizsgálódik. Kitér a bányákból elhurcolt nemesfémek és az európai kapitalizmus fejlődésének kevésbé ismert összefüggéseire. Foglalkozik a 19. századi függetlenségi háborúk etnikai-vallási összetételével, hiszen ezek a törésvonalak határozzák meg a mai politikai konfliktusokat is: meszticek és feketék harcolnak a – még mindig javában fehér – elit réteg által birtokolt bányák, ültetvények, olaj- és gázmezők feletti monopóliumokért.
A szerző biztosra veszi az Egyesült Államokban az évszázad közepe táján bekövetkező „latin hatalomátvételt”. Az Irakban és Afganisztánban szolgáló amerikaiak már megismerhették azt az új, vegyes bőrszínű „latin” elitet is – a latin-amerikai hazafias mozgalmak ügynökeit –, amelynek tagjai elsősorban politikai információszerzés és lobbizás céljából utaznak külföldre.
A könyv hasznos olvasmány azoknak, akik a regionális történéseket tágabb világpolitikai perspektívában szeretik szemlélni.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még