Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Háborús írások 1939-1942

Háborús írások 1939-1942 *
Háborús írások 1939-1942 - adatlap
Kiadó: Lazi
Kiadás éve: 2007
410 Ft-os megtakarítás!:) Most 17%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,400 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Háborús írások 1939-1942

Antoine de Saint-Exupéry nem csupán íróként volt kimagasló személyiség, hanem mindenkor hű hazafiként szolgálta Franciaország ügyét is, melyet az egyetemes emberi szabadság letéteményesének tekintett. Közismert, hogy mély aggodalommal figyelte az európai diktatúrák előretörését, sőt, megragadott minden egyes alkalmat arra, hogy szóban és írásban fellépjen ellenük.

Amikor pedig eljött az ideje, bátran a tettek mezejére lépett... Jelen kötetből - mely a memoárgyűjtemény első kötete, s hazájában 1982-ben látott első ízben napvilágot - az író és a pilóta 1939 és 1942 közötti sorsát, gondolkodásmódját ismerhetjük meg.

Az általa írt dokumentumok - levelek, cikkek, naplórészletek stb. - gazdag repertoárját mások róla írt visszaemlékezései, róla szóló dokumentumok, elbeszélések egészítik ki. Megtudhatjuk, miként élte meg az európai béke utolsó, baljós esztendejét, a "furcsa háború" tétlenséggel töltött hónapjait, a francia összeomlást, a menekülés és az önkéntes száműzetés időszakát, melyben osztályrészéül a különféle emigráns frakciók közötti torzsalkodások felett érzett keserűség, olykor a kirekesztettség jutott.

Ő azonban - akit soha nem elégítettek ki az irodalmi babérok - mindenáron ki akarta venni a részét a hitlerizmus elleni küzdelemből, melynek bizonyságául szolgál e gyűjtemény minden sora, és végső soron későbbi végzete is.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: