Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Jack Cole daloskönyve

Jack Cole daloskönyve
Jack Cole daloskönyve - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Magvető
ISBN:9789631427707
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 127
Borító: keménytáblás
1,800 Ft-os megtakarítás!:) Most 72%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,490 Ft
Könyvudvar ár: 690 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Éveken át jelentek meg különböző magyarországi és erdélyi irodalmi folyóiratokban egy soha nem létezett amerikai költő, Jack Cole, becsületes nevén John Coleman dalkölteményei, Kovács András Ferenc közreadásában.

A posztmodernként emlegetett érában már egyáltalán nem biztos, hogy Jack Cole nem létezik, ha költeményekben él és virul, nyomokat hagy maga után. Márpedig nagyon is virul és termékeny, hiszen Kovács András Ferenc „átköltő” az 1988 és 1995 között írott negyven dalt szinte filológiai igyekezettel adta közre: mellékelte a keletkezések helyét és idejét, a Jack Cole elkárhozása című írás melléklésével pedig Jack Cole életéről szolgáltat további adatokat. Az átköltő epilógja a közreadás körülményeiről, illetőleg az amerikai költő korábbi recepciójáról árul el „tényeket”.

A daloskönyv eképpen teljes képet kíván adni egy költőről, ha valaki csak most találkozna először nevével, verseivel. Persze mindez csak játék, de minthogy a játék a leggyakrabban világmodell is – elgondolkodtató. Ki ír és mit a kultúra, a hagyomány egymásra rétegződésében? Így Jack Cole daloskönyvének olvasója nemcsak negyven Kovács András Ferenc-költeményt kap, hanem gondolatébresztő kérdésfelvetéseket a kortárs kultúráról, szerepéről és helyéről a mai világban – daloskönyv formájában.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: