990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.

Kriptománia - Titok és elbeszélés

Kriptománia - Titok és elbeszélés
Kriptománia - Titok és elbeszélés - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 21cm
Kiadó: Kalligram
ISBN:9788081010194
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 128
Borító: puhatáblás
1,310 Ft-os megtakarítás!:) Most 72%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,800 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Nagy titoknak ered a nyomába Benyovszky Krisztián érdekes tanulmányában, nevezetesen magának a nagy betűs titoknak. A fiatal szlovákiai magyar irodalomtörténész korábbi köteteinek (Rácsmustra; A jelek szerint; Bevezetés a krimi olvasásába) logikus folytatása a kötet, amelyben elméleti és interpretatív részek váltogatásával kívánja feltárni az irodalmi elbeszélésekben elrejtetten megmutatkozó, avagy nyíltan elfedett titkokat, titokzatos szereplőket, titkos helyeket, ahogy ezek felkeltik a befogadó érdeklődését, ahogy titokká avatják az elbeszélés építményét.

Külön fejezetekben foglalkozik a titok és értelmezés, illetve az elhallgatás kapcsolatával, a helyek és a szereplők titokzatosságával, majd magyar (egyebek mellett Szerb Antal, Gazdag József, Szilágyi István, Kosztolányi Dezső), cseh (Čapek, Urban, Ajvaz, Hodrová), olasz (Manzoni, Fruttero, Lucentini) és angol (Dickens, Jeanette Winterson) szerzők műveit elemezve mutat rá ezek elbeszélésalakító és olvasásformáló hatására. A kötetet olvasva kirajzolódnak előttünk a titok lélektani, jogi, politikai, vallási, etikai és nem utolsósorban narratív vonatkozásai.

Érdemes megjegyezni, hogy a könyvcímet alkotó kriptománia szóval a rejtett szenvedélyt, hóbortot vagy a rejtett dolgok iránti túlzott, beteges fogékonyságot jelöljük, s a borítókép is a titok magját, a tagadást sejteti az ember érzékszervi korlátozásának megjelenítésével. Az irodalomjegyzékkel záródó kötet széles irodalmi palettán a műelemzés újabb szempontjait veti fel, ugyanakkor érdeklődést felkeltő olvasmányként gazdagítja olvasója ismereteit.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még