Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Magyar Lettre Internationale 100. szám

Magyar Lettre Internationale 100. szám
Magyar Lettre Internationale 100. szám - adatlap
Méretek: SZ: 24cm M: 34cm
Kiadó: M. Lettre Internationale Alapítvány
ISBN:ISSN 0866-692
Kiadás éve: 2016
Borító: puhatáblás
Könyvudvar ár: 100 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Jubileumi számához érkezett az 1991 óta megjelenő negyedéves kulturális folyóirat. A jeles alkalomra terjedelmileg duplaszám készült, a 163 számozott oldalnyi lap – a szokásostól eltérően – a vastagság miatt kis gerincet is kapott.

A tartalom a megszokott felosztás szerint rendeződött. Az első összeállítás a Szlovák díszvendégség címet kapta, széppróza, költészet és esszé a XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idei díszvendége, Szlovákia tiszteletére. Szintén a könyvfesztiválhoz kapcsolódik az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára meghívott 18 alkotó egy-egy írása. Az Európai téridőutazás című rész – a közelmúltra is visszatekintve – interjúk, esszék és szépirodalom gazdag anyagával mutatja be számos európai (köztük több magyar) író gondolatait, érzéseit, véleményét életről, társadalomról. A Kommentárok, viták rovatban három tanulmány ismét a szlovák irodalommal foglalkozik; a Philippe Descola francia etnológussal készített interjú a természet és a kultúra összefüggéseit járja körül, többek közt az Amazonas vidékén élő őslakosok körében szerzett tapasztalatai nyomán; Jürgen Habermas a modernitásról folytatott filozófiai diskurzusról szól; a cseh Martin C. Putna az orosz birodalom peremvidékének kultúrtörténetéről ír. A Tudósítások rovat szubjektív módon, emlékekből, benyomásokból villant fel egy-egy jellemző meglátást, társadalom- és önjellemzést.

A Lettre-arc+kép rovat Jaro Varga szlovák művésszel ismertet meg bennünket; a lap további igényes képanyaga számos fotó- és képzőművészeti alkotást tartalmaz.

Jubileum és búcsúzás? Karádi Éva, a Magyar Lettre Internationale felelős szerkesztője nemrég úgy nyilatkozott, hogy a 100. szám után nem lesz folytatás, a lap megszűnik.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Új magyar bestiárium
Könyvudvar ár: 100 Ft
Egy előítélet nyomában
Könyvudvar ár: 100 Ft
Négy fordulat - Baloldali útkeresés
Könyvudvar ár: 290 Ft 100 Ft
Új Művészet 2015. szeptember
Könyvudvar ár: 250 Ft 100 Ft
A nyomor börtönei
Könyvudvar ár: 100 Ft
Új Művészet 2016. január
Könyvudvar ár: 250 Ft 100 Ft
Túl a Duna-tájon
Könyvudvar ár: 390 Ft 100 Ft