Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Magyarországi kortársművészet az ezredfordulón (A művészet mindenkié)

AKCIÓ Magyarországi kortársművészet az ezredfordulón (A művészet mindenkié)
Magyarországi kortársművészet az ezredfordulón (A művészet mindenkié) - adatlap
Méretek: SZ: 24cm M: 31cm
Kiadó: Bumbum
ISBN:9638683236
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 117
Borító: keménytáblás
2,010 Ft-os megtakarítás!:) Most 67%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,000 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft Akciós ár: 990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

Sötét anyag - kritikus tömeg. Az egyszerűség kedvéért csak Kováts Lajos gyűjteményeként emlegetett kortárs művészeti kollekció megmutatkozása a nyilvánosság előtt 2001 őszén, az első magánkezdeményezésű kortárs művészeti intézmény, a MEO - Kortárs Művészeti Gyűjtemény nyitó kiállításán történt. A Krém című csoportos tárlat lebbentette fel a fátylat művek és alkotások egy csoportjáról, amiről tudni lehetett, de a beavatottak szűk körén kívül senki sem láthatta addig. A helyzet sejteni engedte persze, akár triviálisnak is számított, hogy az aktív műkereskedelmi múltat magáénak tudó tulajdonos körött komoly mennyiségű műalkotás mozog és deponálódik napjainkban élő és dolgozó magyar művészektől.
Ha pontosan akarunk fogalmazni, a frissen napvilágra került láthatatlan tényező maga volt a MEO, a kiállítás jelenítette meg a mögötte álló intézményt. Olyan programadó felvetés, amely egyben kijelölte egy dinamikusan működő művészeti központ kiállítási filozófiáját.
Az adott pillanatban, az ezredforduló táján úgy tűnt, valami elkezdődik a hazai művészeti szcéna világában; éppen a magánszféra kezdeményező szerepéből adódó erőteljes kulturális pezsdülés volt a levegőben. Így jöhetett létre az egykori Wolfner-féle bőrgyár átalakításával az egyik leghangulatosabb kiállítóhely. A kellemes loftfílinget sugárzó ipari épület funkciójában erősen megváltozott profillal, a helyszín (Budapest/Újpest) múltját őrző, egyben egy egész történelmi korszakra utaló ironikus elnevezés (MEO - Minőség Ellenőrzési Osztály) választásával határozta meg magát. A hely szelleme megújult külsővel, ünneplőbe öltöztetve, kedvesen és szolgálatkészen lebegett az alapító gondolat megtestesülése felett. 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: