Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Michel Foucault - ma

Michel Foucault - ma
Michel Foucault - ma - adatlap
Méretek: SZ: 12cm M: 19cm
Kiadó: Holnap
ISBN:9789633467725
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 93
Borító: puhatáblás
1,410 Ft-os megtakarítás!:) Most 74%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,900 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

"Ne kérdezd, ki vagyok, és ne kívánd, hogy azonos maradjak önmagammal... A hivatalnokokra tartozik, hogy papírjaink rendben vannak-e. De ők hagyjanak békén, ha az írásról van szó!"
Egy ismerősöm nemrégiben megkérdezte, miért fordítottam le Michel Foucault több könyvét és sok tanulmányát. "Önvédelemből" - vágtam rá habozás nélkül. Válaszomat magam sem értettem teljesen, de beszélgetésünk visszamenőleg igazolta megalapozottságát. Ha viszonylag rövid életünkben sorsunkon nem is tudunk változtatni, legalább megkísérelhetjük megérteni, mi történik velünk. Ebben az esetben pedig elsősorban Foucault életművéhez fordulhatunk tanácsért, amit egyszer ő maga is szerszámosládához hasonlított, amelyben mindenki megtalálja a problémája megoldásához szükséges eszközt.
A filozófiatörténet Michel Foucault-t a XX. század egyik legnagyobb hatású gondolkodójának tartja. De nem csupán ezért értékeljük nagyra: Derridával, Deleuze-zel vagy Lyotard-dal ellentétben ő nem csak filozófus volt, hanem filozófiai szintű szociológus és történész egyaránt. Filozófiája mikroszkopikus társadalom- és kultúrtörténet is. Első számú kérdése: mit jelent élni és embernek lenni a XX. század végén? Különleges rokonszenvvel viseltetett a társadalom minden rendű és rangú, önvédelemre képtelen kitaszítottja iránt. Ez a magyarázata, hogy művén vörös fonálként húzódik végig a hatalmi mechanizmusok elemzése.
Blandine Kriegel filozófiaprofesszor Párizsban. A 70-es évektől több mint tíz évig volt Foucault asszisztense a párizsi Collége de France-ban, tehát nem csak életművét ismeri, hanem személyét, jellemét is, mint talán senki más. E három előadását Michel Foucault halálának 20. évfordulójára adta közre.

TARTALOM

Michel Foucault - tegnap 5
Foucault, a filozófus 17
Foucault, a művész 33
Foucault, a politikus 55
Michel Foucault - ma 77
Életrajz 92

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: