Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Munkagépek könyve

Munkagépek könyve
Munkagépek könyve - adatlap
Méretek: SZ: 27cm M: 34cm
Kiadó: TKK
ISBN:9789635101641
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 48
Borító: keménytáblás
200 Ft-os megtakarítás!:) Most 8%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,490 Ft
Könyvudvar ár: 2,290 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Teherautók, markolók, emelők, bányagépek, mezőgazdasági gépek, katonai járművek.

Ez az érdekességekkel teletűzdelt könyv izgalmasabbnál izgalmasabb gépeket sorakoztat fel az élet minden területéről: utakon használatos mindenféle gépek, a repülőtéren, a bányákban, a földeken és katonai gépeket is megismerhetünk. Nagyok, hangosak, furcsák, kapálóznak, fúrnak, tömnek, pakolnak, cipelnek, egyszóval dolgoznak. Rengeteg munkát levesznek az emberek válláról, felgyorsítva ezzel gyakorlatilag mindent. Ha baj van, újfent számíthatunk a gépek erejére, legyen az tűzeset, áradás, sziklaomlás, bármi: bátran bízhatunk abban, hogy érkezik a segítség kerekeken gurulva.

Az éremnek van másik oldala is. A munkagépekkel szinte bármire képesek vagyunk. Szó szerint hegyeket mozgatunk meg, ha akarjuk, bárhol, bármit meg tudunk változtatni.

A felelősség a miénk, nekünk kell a jó és helyes dolgokra befogni a ,, sárga szörnyetegeket".

Bevezető:

Nagyok, hangosak, furcsák. Kapálóznak, fúrnak, tömnek, pakolnak, cipelnek, egyszóval: dolgoznak. Természetesen a munkagépekről van szó. 

Nem is gondolnánk, de akármerre indulunk el, előbb‐utóbb beleütközünk egy önjáró munkagépbe. Ennek sokszor nem örülünk, de ha belegondolunk, el kell ismernünk, hogy nélkülük nem tartana itt a világ. Rengeteg munkát levettek az emberek válláról, felgyorsítva ezzel az építkezéseket, hibaelhárítást, pakolást, szállítást és gyakorlatilag mindent. Egy markoló egyetlen húzásával több száz ásónyi földet képes kiemelni, míg a nagy teherautók tonnányi földet, ércet képesek elszállítani. Ez hatalmas mennyiség, ugyanezt teherautók nélkül képtelenség lenne megmozgatni. 

Ugyanilyen fontos munka az, amit a mezőgazdasági gépek végeznek nap mint nap. Bele sem gondolunk, mikor a boltok polcairól leveszünk bármilyen élelmiszert, hogy a munkagépek nélkül talán nem is lenne ott, vagy ha igen, hát csak jóval drágábban. 

Ha pedig baj van, újfent számíthatunk a gépek erejére, legyen az tűzeset, áradás, sziklaomlás, bármi. Bátran bízhatunk abban, hogy érkezik a segítség - kerekeken gurulva.

Az éremnek, persze, van másik oldala is. 

A munkagépekkel szinte bármire képesek vagyunk. Szó szerint hegyeket mozgatunk meg, ha akarjuk; bárhol és bármit meg tudunk változtatni a földön. Amíg csak a városi szemétszállításra gondolunk, ezzel nincs is semmi baj, ám ha nem figyelünk oda, súlyos károkat okozhatunk a környezetünknek. Ezért, persze, nem a gépek a hibásak; a felelősség a miénk, nekünk kell jó és helyes dolgokra befogni a sárga szörnyeket. És hogy miért pont sárga a legtöbb munkagép? Mert a sárga szín tűnik fel legelőször ha ránézünk valamire. Ezek a gépek, pedig nagyok, veszélyesek, kiálló részeik vannak, amik ráadásul még mozognak is, tehát jó, ha mindenki időben észreveszi, merre mozog, merre halad egy munkagép. 

Tartalom:

Bevezető
Utcai melósok
Munkagépek
A repülőtér
Bányagépek
Kistestvérek
Munka a földeken
Fegyverek között
A klasszikusok

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még