Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Rippl-Rónai József: Enteriőr/Interior, 1905

Szerző: Virág Judit
Rippl-Rónai József: Enteriőr/Interior, 1905
Rippl-Rónai József: Enteriőr/Interior, 1905 - adatlap
Méretek: SZ: 29cm M: 25cm
Kiadó: Virág Judit Galéria és Aukciósház
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 36
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Virág Judit Galéria 2022-ben ünnepelte fennállásának 25-ik évfordulóját. Virág Judit és Törő István 1997. május 31-én nyitották meg aukciósházukat. Rippl-Rónai József Enteriőr című festménye 200 millió forint leütést ért el a Virág Judit Galéria jubileumi aukciójának első napján, kedd este a Budapest Kongresszusi Központban, ahol klasszikus műveket árvereztek el.

Rippl-Rónai Enteriőr című képe egy vajdasági kollekcióból került elő. Engelmann Zsigmond, az eredeti tulajdonos, népszerű korabeli gyűjtő volt, aki magától a festőtől vásárolhatta meg a festményt az 1900-as évek elején. A nagyméretű olajkép betekintést nyújt Rippl-Rónai hétköznapi életébe, megjelennek rajta elmaradhatatlan szereplői, felesége, Lazarine és Piacsek bácsi, mellettük a kor ünnepelt színésznője, Márkus Emília látható, aki akkoriban a kaposvári színházban vendégszerepelt, és Rippl-Rónai meghívta őt otthonába.

A festmény kikiáltási ára 120 millió forint volt, innen kúszott fel a leütési ár 200 millióra, ennél magasabb összegért eddig csak egyetlen Rippl-Rónai festmény kelt el, a San Remo című tájkép, amely 220 millió forint leütéssel tartja az életműrekordot.

A katalógus elmeséli a történetét, hogy hogyan tudott 100 évig elbújnia világ szeme elől ez a különleges kép. Majd Rippl-Rónai életéről, otthonáról kapunk képes benyomásokat, rövid történeteket. A 2. fejezet végén az 1903-1907 között festett olaj enteriőr képeinek bemutatása, a 3. fejezetben pedig a képen szereplők kerülnek előtérbe.  A 4 fejezet pedig többek között bemutatja a festményt, és az Engelmann-gyűjteményt.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: