Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Robinson Crusoe (Régi csibészek - Klasszikusok könnyedén 1.)

Szerző: Deanna McFadden
Robinson Crusoe (Régi csibészek - Klasszikusok könnyedén 1.)
Robinson Crusoe (Régi csibészek - Klasszikusok könnyedén 1.) - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 19cm
Kiadó: Alexandra
ISBN:9789632975443
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 160
Borító: puhatáblás
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Daniel Defoe regénye alapján

Századok óta közkedvelt ifjúsági regény a Robinson, noha szerzője annak idején felnőtteknek szánta. A kalandvágyból űzött fiatalember tengerre száll és sok viszontagság után hajótörést szenved egy lakatlan szigeten. Itt mindenkitől elhagyatva diadalmaskodik a természet erőin, emberi életnek megfelelő feltételeket teremt magának. Az emberi leleményesség és akaraterő diadalált zengi a regény, s valószínűleg ezért is vált az ifjúság kedvenc olvasmányává. A cselekmény maga igaz történet. Alexander Selkirk matrózt kapitánya büntetésből partra tette a lakatlan Juan Fernandez-szigeten, s a matróz négy év fél évet töltött ott egyedül. Defoe az ő elbeszélése alapján írta meg regényét. Robinsonja a mostoha természeten diadalmaskodó, civilizált ember szimbóluma lett.

A Régi csibészek – Klasszikusok könnyedén a dr. Arthur Pober szerkesztette sikeres amerikai sorozat magyar fordítása.Dr. Pober több mint húsz éven át foglalkozott korai fejlesztéssel és tehetséggondozással, jelenleg a gyermekvédelem és a média nemzetközi szaktekintélye, az Egyesült Államokat képviseli az Európai Média Intézetben.


„Egy klasszikus regény rövidített, újraszerkesztett változatának olvasása a gyerekek számára megfelelő, kíméletes bevezetés lehet a szépirodalomba, hiszen úgy ismerkedhet meg a történettel és a szereplőkkel, hogy közben nem szegi kedvét a nehézkes szókincs és a szövevényes történet.” (Dr. Arthur Pober)
Arató András, a Magyartanárok Egyesületének elnöke szerint, az eredeti mű nélkülözhetetlen, de pár oldalas kivonatok biflázásánál többet ér a színvonalasan rövidített változat elolvasása.

„A magyartanár az igazi irodalmat, az autonóm szerzőket szeretné közvetíteni a diákoknak, de ha a gyakorlatban aközött választhatunk, hogy a mai diák semmilyen formában ne olvassa el Robinson Crusoe-t, esetleg csak valamilyen pár oldalas kivonatból biflázza be a mű „tartalmát”, vagy egy olvasmányos, könnyített, de azért élményt adó változatból ismerje meg a regény hőseit és cselekményét, akkor én inkább az egyszerűsített változatra szavazok.
Aki jó olvasó, olvassa a teljes mű fordítását, aki nehezen rávehető az olvasásra, az kezdhesse a könnyített változattal.

A regény végén található "Te mi gondolsz?" c. fejezet vitaindító kérdései jó ötleket adnak a történet feldolgozásához, átbeszéléséhez. 

Fülszöveg: Az ifjú és meggondolatlan Robinson Crusoe-t a kalandvágy hajtja, amikor megszökik otthonról, és beáll tengerésznek. De hamarosan egy szörnyű hajótörés egyetlen túlélőjeként egy lakatlan szigeten találja magát. Ebben a könyvben a hajótörött izgalmas beszámolóját olvashatod a túlélésért folytatott küzdelméről.

Tartalom:

Egy tengerész élete 5
Első utam 9
Vad viharban 13
Utazás Afrikába 21
Kalózok! 24
Esély a szökésre 27
Szabad emberek 32
Az angol vitorlás 36
Élet az ültetvényen 41
Újabb afrikai utazás 44
Hajótörés! 47
Kétségbeejtő helyzetben 52
Ideiglenes hajlékom 59
Az első hónap 64
Élet egy lakatlan szigeten 69
A felfedezések szigete 76
Robinson, a földműves 81
Az élet megy tovább 87
A csónak 91
Újabb kudarc 96
Az első évtized 101
A lábnyom 104
Se tűz, se füst 108
Egy újabb hajóroncs? 112
Robinson találkozása Péntekkel 117
Élet egy barát oldalán 122
Hogyan hagyjuk el a szigetet? 128
Lázadás és szabadulás 131
Átvesszük az irányítást 134
Újra otthon 142
Te mit gondolsz?
Vitaindító kérdések 145

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: