Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Szenczi Molnár redivivus

Szenczi Molnár redivivus
Szenczi Molnár redivivus - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Ister
ISBN:9639243094
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 151
Borító: puhatáblás
600 Ft-os megtakarítás!:) Most 60%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 990 Ft
Könyvudvar ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Szenczi Molnár Albert a magyar protestantizmus emblémája. Zsoltárköltészetével (hiszen máig énekeljük verseit) a legnépszerűbb magyar író: zsoltárait 1607 óta szinten minden nemzedéknek újból kiadják templomi énekeskönyvként. Nyelvtörvények korában ezért is erős tudati támaszték életműve a bárhol élő magyarságnak.

Ő, aki évei nagy részét Nyugat-Európában töltötte és kiváló tapasztalatai voltak Heidelbergtől Rómáig, ismeretségei Keplertől Opitzig, egyszersmind az européer megtestesülése: olyan európai magyar, akinek tudományos munkássága is tele van ösztönző viszonyításokkal, érvelő, beszédes személyességgel. A Szenczi Molnár redivivus tudósi főművét, a Dictionariumot is szinte az irodalmi műnek kijáró figyelemben részesíti a „szótárversek”, az ún. versciklusok kiemelésével.

A képromboló kálvinizmushoz képest új arc tekint ránk, újszerű ízlés mutatkozik meg Szenczi Molnár más vallások és kultúrák iránti kíváncsiságában, különösen a képzőművészet iránti érzékenységében. Maga is alkalmi rajzoló: nosztalgiával veti oda egyik olvasmánya margójára a római Pantheon és a Szent Péter-bazilika egymáson áttűnő-összefonódó körvonalait.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: