Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután

Szerző: Kiss Ottó
AKCIÓ Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután
Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután - adatlap
Méretek: SZ: 21cm M: 21cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634151845
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 36
Borító: keménytáblás
1,609 Ft-os megtakarítás!:) Most 69%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,299 Ft
Könyvudvar ár: 1,790 Ft Akciós ár: 690 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Vajon ki lehetne bölcsebb Halló Istvánnál, e könyv főszereplőjénél? Senki. És senki sem adhatna jobb tanácsot a gyakorló apáknak, mint éppen ő, Halló István, aki a saját kárán tanult. Ám a kötet címében a főhőssel kimondatott aranyigazság nemcsak egyszerű jó tanács, de a történetet megismerve bizony tanulságként is szolgál.

Kiss Ottó könyve 2006-ban jelent meg, és a gyerekkönyvek retrohullámát indította el hazánkban. Köszönhető ez Baranyai (b) András grafikus egyedi képi megoldásainak, amiért akkoriban elnyerte az IBBY magyar szekciójának Az Év illusztrátora-díját.

Kiss Ottó több gyerekkönyvében is nagy szerepe van a keleti filozófiának, hősei hétköznapi bölcsek, akik csendes derűvel szemlélik a körülöttük lévő életforgatagot. Hálló Istvá is ilyen hős, aki ráadásul Sam Smallhoz és Mary Poppinshoz hasonlóan repülni tud. Különleges képességében és a felülről szemlélt magyar valóságban azonban nincs sok öröme, még fafogó tubust sem tud vásárolni, és a vacsora is kihűl. A szelíd iróniával megírt tanmese különleges színfoltot jelent a kortárs magyar gyerekirodalomban, talán ma még aktuálisabb, mint 9 éve volt.

Mese gyerekeknek, felnőtteknek

Vélemények a moly.hu-ról:

"Alapból már a címért és Hálló Istvá karakteréért járna az öt csillag, de az illusztráció is jópofa volt, meg a történet is határozottan mosolygásra késztet (metróban olvasni képeskönyvet…), aranyos kis kötet, zümm-zümm."

"Ó.Te.Jószagú.Mindenség.
Egyszerűen nem lehet nem öt csillagot adni rá, mert majdnem kiestünk @Kozirev-vel a Somogyi Könyvtár gyermekrészlegének általunk imádott kakasülőjéből kacagtunkban, ahogy @Zonyika felolvasta Hálló Istvá (sic!) történetét, akinek bizony nem sörhasa van, hanem egy valóságos tajvani tehénballon a levegőégben – és közben zümmögő darázs is! , bár szerintem Micimackónak jobban ment a méhecskévé való átlényegülés – és egész kálváriája annak a nyamvadt tubusos fafogónak köszönhető, és hát ott van Joci rendőr meg Misi rendőr és Borbola Erzsi meg az egész történet tanulsága…
Áhhh, egyszerűen felejthetetlen."

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: