Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Szókratészi huzatban

Szerző: Vajda Mihály
Szókratészi huzatban
Szókratészi huzatban - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 21cm
Kiadó: Kalligram
ISBN:9788081011627
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 348
Borító: puhatáblás
810 Ft-os megtakarítás!:) Most 28%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,800 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

„Hideg van, de ragyogó napsütés. És nyugtalanság. Ilyenkor fogalmam sincs, mihez kezdjek. Ez a napló néha jól jön; nem mindig, most sem tudok mit írni, de azért a legtöbbször kisegít a bajból.”

 

Ahogy a Heideggertől vett mottóból az olvasó megtudhatja, Szókratész egész életében, egészen haláláig semmi mást nem tett, mint hogy a konfrontálódásra és az ellenérvekkel való szembesülésre alkalmat adó dialogikus filozofálás huzatában állt és abban benne maradt. Ezért Heidegger szerint ő a Napnyugat legtisztább gondolkodója. Ezért nem írt semmit sem. Mert aki a gondolkodásból eredően írni kezd, az vitathatatlanul azokhoz az emberekhez hasonlít, akik a túl erős szél elől a szélárnyékba menekülnek, ahogy tett egyébként később, Platóntól kezdve a Napnyugat valamennyi gondolkodója, függetlenül nagyságától.

Vajda Szókratészi huzatban című kötetében szinte a lehetetlenre vállalkozik, arra, hogy – képletesen mondva – valamiképp játékba hozza a szóban forgó „huzatot”, s a sorok között kissé kiszellőztessen. Teszi ezt például hihetetlenül friss és közvetlen naplójával, melyből a személyes információkon túl műhelytitkokat is megtudhatunk, hogy miképp formálódott egy-egy szöveg, milyen gondolatok kísérték. Illetve a sorszámozott Szélárnyékban címet viselő részekben, ahol a konkrét, különböző lapokban, kötetekben publikált tanulmányokat, esszéket olvashatjuk.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még