Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Tisztelgés a 70 éves Dezső Márta előtt

Tisztelgés a 70 éves Dezső Márta előtt
Tisztelgés a 70 éves Dezső Márta előtt - adatlap
Méretek: SZ: 16cm M: 22cm
Kiadó: Gondolat
ISBN:9789636937720
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 370
Borító: keménytáblás
2,010 Ft-os megtakarítás!:) Most 50%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,000 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A kötetben számos szerző teszi tiszteletét Dezső Márta professzor asszony 70. születésnapja alkalmából.

Részlet a kötetből:
"Dezső Márta soha nem vette üldözőbe a sikert, figyelmét és munkáját egész életpályája során önmagánál előbbre való ügyeknek szentelte. Ő ezt az utat járva emelkedett a legnagyobb tekintélyek közé. Tudományos, oktatói és szakmai munkássága az alkotmányjog területén olyan elvitathatatlan hozzáadott értéket képvisel, amellyel önkéntelenül is kivívta magának a fenntartások nélküli hazai és nemzetközi elismerést."


Dezső Márta professzor asszony 70. születésnapja alkalmából került sor 2020. február 28-án az Aula Magnában a Tisztelgés a 70 éves Dezső Márta előtt című tanulmánykötet bemutatására, és az ünnepelt köszöntésére.

Több évtizedes, kiemelkedő oktató-kutató tevékenysége mellett a Tanárnő hat évig vezette az Alkotmányjogi Tanszéket, nevéhez fűződik az alkotmányjog oktatásának alapvető módszertani megújítása. Tehetséggondozó tevékenysége mindmáig kiemelkedő, számos oktatót és doktoranduszt indított el a tudományos pályán támogatásával, hozzáértésével és biztatásával. Tudományos pályája során kiemelt figyelmet fordított az európai alkotmányos vívmányok és az alkotmányos alapelvek kutatására.

A professzor asszony nemcsak az Alkotmányjogi Tanszék, hanem a Kar meghatározó alakja is. Tizenkét évig töltötte be a nemzetközi dékánhelyettesi pozíciót, amelynek keretében megszervezte többek között a máig sikeresen működő Erasmus+ programot. A „nyugati nyitás” eredményeként kiépítette azt a nemzetközi kapcsolatrendszert, amely jelenleg is alapvető fontosságú a Kar életében. Neki köszönhetjük a Panthéon-Assas (Paris II) Egyetemmel, illetve a Georg-August-Universität Göttingennel közösen működtetett francia nyelvű, valamint német nyelvű részképzést a Karon.

A születésnapja alkalmából szervezett rendezvényen, amelyen számos pályatárs, kolléga és barát vett részt, Sonnevend Pál, Oppenheim Klára, Bragyova András, Vissy Beatrix, Király Miklós, Robotka Andrea és Kukorelli István köszöntötték Dezső Mártát. A köszöntők nemcsak szakmai, hanem emberi példamutatását is hangsúlyozták: végtelen kedvességgel, derűvel, nyugalommal, figyelemmel fordul az emberek felé. 


Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: