Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

50 tény, amit tudnod kell a második világháborúról

50 tény, amit tudnod kell a második világháborúról
50 tény, amit tudnod kell a második világháborúról - adatlap
Méretek: SZ: 20cm M: 26cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789631199314
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 80
Borító: puhatáblás
509 Ft-os megtakarítás!:) Most 20%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,499 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Az 50 tény amit tudnod kell című sorozat fiataloknak írt, nagyon jó, színes összefoglaló könyveket jelent az adott témáról, olvasmányos formában. A könyvekben 1-1 tény 1-1- oldalra kerül, magazinszerűen elrendezett szövegekkel és színes, illetve fekete-fehér képekkel. A címsorok váltakozó betűméretei jól segítik a szöveg tagolását, amik rövidebbek, jobban emészthetők, mint egy hivatalos tankönyvé. A sok kép, az új szempontok felvetése miatt ezek a könyvek az adott téma kedvelőjének érdekes olvasmányok lehetnek. A köteteket Ki kicsoda..., című fejezet (portréképek és pár soros bemutatás), Név- és tárgymutató című fejezetek zárják.  A szövegek félkövéren szedett szavainak magyarázatát pedig a Fogalommagyarázat című fejezetben találjuk. 

Az 50 TÉNY AMIT TUDNOD KELL A  MÁSODIK VILÁGHÁBORÚRÓL című kötetben egy rövid bevezetés után többek között szó van Hitler felemelkedéséről, a Molotov-Ribbentrop paktumról, kémekről és kódfejtőkről, holokausztról. A kötet végén a Ki kicsoda..., című fejezetben a szövetségesek és a tengelyhatalmak 9-9 háborús vezetőjének portréképe és pár soros bemutatása található.

Fülszöveg:

Miután Németország 1939-ben lerohanta Lengyelországot, kitört a történelem legtöbb áldozatot követelő háborúja. Kövesd végig, hogyan zajlottak az események! Ismerkedj meg a konfliktus kulcsszereplőivel!
Fedezd fel, hogyan változtatta meg a háború a világot! Megdöbbentő adatok, részletes térképek, színes grafikák és archív fotók sokasága segít eligazodni a tragikus korszak eseményeiben.

BEVEZETÉS
A második világháború a történelem legtöbb áldozatot követelő fegyveres viszálya volt, amelyben többen haltak meg, mint bármelyik korábbi háborúban. Az öldöklés nemcsak a fegyveres erők tagjait, hanem a civil lakosságot sem kímélte. A globális háború mindegyik lakott földrészt elérte. A katonák sokszor a világ túlsó felén harcoltak, a bombázó-repülőgépek több száz kilométert repültek, hogy lángba borítsák az ellenség városait.
ÁLLIG FELFEGYVERZETT VILÁG
Becslések szerint a második világháborúban több mint 100 millió katona vett részt. Egynegyedük – 22 millió ember – elesett. Megbecsülni sem lehet, hogy mennyibe került a rengeteg katona zsoldja, fegyverzete, ellátása, de a konfliktus bizonyára több milliárd fontot emésztett fel.
KI NEM HARCOLT?
Az európai országok közül csak Svédország, Svájc, Írország, Portugália és Spanyolország maradt semleges. Ázsiában csak Afganisztán és Jemen maradt ki a háborúból. Szinte az összes ország belesodródott a viszályba legalább egy hadüzenet erejéig.
GLOBÁLIS HÁBORÚ?
A háború Ázsiában már 1931-ben kitört, és 1941-re kiterjedt Délkelet-Ázsia és Óceánia nagyobb részére is. Európában 1939-ben robbant ki a háború, és hamarosan elérte a Közel-Keletet és Észak-Afrikát. A brit és a francia gyarmatok automatikusan hadviselő felekké váltak, az Egyesült Államok viszont 1941-ig kimaradt a konfliktusból. A harcok nem érintették közvetlenül Közép- és Dél-Amerika országait, de 1945-ig mindegyikük hadat üzent a tengelyhatalmaknak.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: