Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A Borgiák végzete

Szerző: Sarah Dunant
A Borgiák végzete
A Borgiák végzete - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 19cm
Kiadó: Athenaeum
ISBN:9789632936857
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 432
Borító: puhatáblás
1,000 Ft-os megtakarítás!:) Most 25%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,990 Ft
Könyvudvar ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

„Az olasz reneszánsz nagyregényének koronázatlan királynője a világtörténelem és tévésorozatok kedvelt méregkeverőiről, a Borgiákról festett lélegzetelállító, fordulatos és pontos képet. Ahogyan még sosem láttuk őket.”

„A Borgiák végzete és előtte A Borgiák bosszúja igazmondásra törekszik, vagy legalábbis annyira, amennyit tudni lehet erről a színes és igen befolyásos családról.” – Írja Sarah Dunant a regény utószójában. Bár a borítóból és az utószóból ítélve Lucrezia a főszereplő, azonban valójában három szemszögre tagolható a kolosszális történet; egyrészről Sándor pápa, másrészről két gyermeke, a hódító Cesare és a kiházasítandó Lucrezia nézőpontjából követhetjük végig a politikai és történelmi eseményeket, személyes csatározásokat.
Érdekesség – ahogy arról maga az írónő tesz említést –, hogy Lucrezia karaktere azonban merőben más ahhoz képest, mint ahogy azt már megszokhattuk a Borgiákról szóló történetekből:

„Tiszta vizet akartam tölteni a Borgiák poharába, különösképpen Lucrezia személyét akartam tisztázni, aki a regényekben, operákban, filmekben és televíziós sorozatokban egy vérfertőző, méregkeverő gyilkos szajhaként van feltüntetve már évszázadok óta.”
Bár én nem rendelkezem előző tévés/könyves múlttal a Borgiákat illetően, ehhez képest úgy gondolom, ez a könyv őszinte, ugyanakkor talán kicsit a színfalak mögé is bepillantó képet fest az olvasóinak. Sarah Dunant kellő írói érzékkel magyarázza a Borgiák bizonyítványát, tetteit, és indíttatásait, érzelmekkel tölti meg az eseményeket, így a szépirodalom iránt érdeklődő olvasók számára ez egy érdekes, tartalmas olvasmánnyá válik. Kétségtelen, hogy nem az a klisékkel és túlságosan elvonatkoztatott szálakkal telepakolt hétvégi olvasmány, mintsem inkább egy kemény, magvas történelmi kötet; mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy nekem is több napig tartott átrágnom magam ezen az egyébként 431 oldalas történeten. Aki tehát egy könnyed romantikus olvasmányra vágyik, az nem ebben fogja megtalálni az ideális jelöltet, viszont kitartással és némi szépirodalmi érzékkel egy emlékezetes kötetet tudhatunk magunkénak. Persze, akad benne egy kis romantika, némi háborúskodás, de leginkább ez egy történelmi regény. 

A kötetet a történelmi és szépirodalmi műfajok iránt rajongóknak ajánlom, attól függetlenül, olvasták-e A Borgiák bosszúját, mert nekem például anélkül is megállta a helyét és értelmezhető volt. 

Fülszöveg: A Borgiák bosszúja szerzőjének új regénye a reneszánsz kori Itáliáról és a történelem egyik leghírhedtebb családjáról. A Corleonék és a Lannisterek előtt a nép a Borgiákat félte... 

1502-őt írunk. Rodrigo Borgia, aki saját bevallása szerint is nőcsábász és korrupt politikus, VI. Sándor néven a pápai trónra kerül. Leánya, Lucrezia huszonkét évesen már háromszor volt férjnél, és apja terveiben csak bábként szerepel, ám kezd ráébredni saját hatalmára. Valamint itt van Cesare Borgia is, a pápa zseniális, könyörtelen és egyre kiszámíthatatlanabb fia. 
Miközben a pápa az öregedés és fia egyre őrültebb viselkedése ellen hadakozik, Lucreziának boldogulnia kell az urbinói udvar intrikái között, ahol új otthonában egy újabb házasság kihívása várja, hogy elfoglalja méltó helyét a történelemben. 

Sarah Dunant ismét csodálatosan szövi a történet szálait, életre kelti a Borgia család szenvedélyes asszonyait és férfiúit, valamint Machiavelli lebilincselő figuráját. Az olvasó rajtuk keresztül élheti át a történelem egyik legbámulatosabb - és legtragikusabb - családjának kalandos történetét.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: