Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A két Lotti

Szerző: Erich Kästner
A két Lotti
A két Lotti - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634862918
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 124
Borító: puhatáblás
709 Ft-os megtakarítás!:) Most 23%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,999 Ft
Könyvudvar ár: 2,290 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A két Lotti az egyik legismertebb Kästner regény, a sok-sok kiadás mellett, több film is készült belőle. A történet a Bühl-tavi Tó-Bühl gyermeküdülőjében kezdődik, ahol kislányok töltik a nyári vakációjukat. Az egyik kilencéves, kissé szemtelenül vidám kislány Luise Palffy, aki Bécsből jött. Az új érkezők között egy müncheni kislány, Lotte Körner tűnik fel, aki megszólalásig hasonlít Luisére, csak éppen ő visszahúzódó, komoly. Bár a két kislány nem ismeri egymást, de a hasonlóság döbbenetes, így a kezdeti ellenségeskedés hamarosan kíváncsi ismerkedéssel folytatódik. 

Maga az alaptörténet is érdekes, hiszen ki ne álmodozott volna arról, hogy ikertestvére van és  milyen lenne vele az élet. A történethez még Kästner varázstollal írt mesefűzése is hozzáadódik. Az eredmény egy bájos, minden porcikájában kästneri mese.

A Móra Kiadó Kästner sorozatában a képek, az eredeti kiadáshoz hasonlóan Walter Trier, Erich Kästner zseniális illusztrátorának képei.

Fülszöveg:

Az mégiscsak furcsa, ha egy kislányról kiderül, hogy nem egy van belőle, hanem kettő. Pedig éppen ez történik: Luise egy tóparti üdülőben találkozik Lottéval, aki jobban hasonlít rá, mint a tulajdon tükörképe. Egy kis nyomozás után megoldódik a rejtély: a lányok ikrek, és csak azért nem ismerik egymást, mert egyiküket az apa, másikukat az anya neveli.

Hasonlóságuk sok bonyodalomhoz vezet, olyan egyformák, hogy talán még a szüleik sem tudnák megkülönböztetni őket. Vagy mégis? A történet végére ez is kiderül, ugyanis a testvérek szerepet cserélnek, és így próbálják kibékíteni egymással a szülőket. Vajon helyrehozhatja a gyerek, amit a felnőtt elrontott? Erről szól ez a megható, de egyben mulatságos regény.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: