Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A mű átváltozásai

A mű átváltozásai
A mű átváltozásai - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 20cm
Kiadó: Kalligram
ISBN:9788081017193
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 392
Borító: keménytáblás
1,410 Ft-os megtakarítás!:) Most 41%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,400 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Mi történik a művel azután, hogy megalkották? Létezési módjától elválaszthatatlan, hogy mindig új összefüggésrendszerbe kerül, s ezáltal megváltozik.

Az is érdekelheti az utókort, hogyan olvastak egy könyvet a kortársak, akik még önállóan dönthettek, kevéssé vagy egyáltalán nem hatott rájuk másoknak a véleménye.
Egy nagyon korai értelmezésről olyan kézirat tájékoztat, amely röviddel azután készült, hogy Széchenyi István közreadta legismertebb munkáját.

Ezután négy szöveg írói alkotások hatástörténetéről ad számot. Közülük három azt mérlegeli, hogyan közelítették meg különböző értekezők ugyanazokat a műveket, a negyedik pedig arra irányítja a figyelmet, miként olvassa el és írja újra a későbbi szerző munkája elődjének könyvét. Mennyiben alkotó tevékenység az értelmezés, és milyen hátrányokkal járhat a kisajátítás? Ezzel a kérdéssel foglalkozik két fejtegetés, majd arról esik szó, segítheti-e a műfaj azonosítása a megértést.

A továbbiakban az egyik nyelvről a másikra fordítás, végül az átjárás szöveg és (mozgó)kép, zene és irodalom között a vizsgálódások tárgya.
A kötet részei közül a legkorábbit 1978-ban adták ki. Többségük az elmúlt egy-két évben készült, sőt, némelyikük most jelenik meg először. Akad köztük olyan is, amely eredetileg angolul készült, és ezen a nyelven került nyilvánosságra. Mint e sorozat korábbi köteteiben, ezúttal is többé-kevésbé átdolgozott alakban jelennek meg a korábbi szövegek. Az eszmefuttatásokhoz két beszélgetés is társul, Joseph Kosuth képzőművésszel és Kocsi Zoltánnal.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: