Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A politikus Antall József az európai úton

A politikus Antall József az európai úton
A politikus Antall József az európai úton - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: Mundus
ISBN:9639501417
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 570
Borító: keménytáblás
3,610 Ft-os megtakarítás!:) Most 78%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,600 Ft
Könyvudvar ár: 990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Antall József kétségtelenül nagy formátumú személyiség volt, aki távlatokban gondolkodott, és tanúságot tett a higgadt, demokratikus politizálásról. Bizonyára csak kevesen látják át, mennyire borotvaélen táncolt a politikai játszmák során.

De milyen volt mint ember? Mik lehettek távlati céljai? Hogyan ítélhetjük meg politikai szerepét több mint tíz évvel halála után? És mit üzen számunkra politikai öröksége?

A most megjelent kiadvány Antall Józsefet az embert és a politikust egyaránt meg akarja ismertetni az olvasóval, a közelmúlt szinte minden jelentős hazai és külföldi közéleti személyiségének írásaiból, visszaemlékezéseiből válogatva. Benedek Istvántól Helmut Kohlig, Sütő Andrástól Margaret Thatcherig, Sólyom Lászlótól Tölgyessy Péterig vagy Kende Pétertől Orbán Viktorig.

A könyvészeti szempontból is igényes kiadvány első része Antall József miniszterelnöki tevékenységét, politikai nézeteit, törekvéseit, kormányprogramját veszi górcső alá, majd az ember és politikus különféle arcvonásait villantja fel egy-egy személyes közelkép, baráti, politikustársi visszaemlékezés keretében. A harmadik fejezet a néhai miniszterelnök halálával foglalkozik. Itt olvashatók a korabeli nekrológok, gyászbeszédek, a halálát követő értékelések, illetve az évfordulós megemlékezések szövegei.

A kötet végén Antall József elhíresült programbeszéde olvasható, melyet még miniszterelnöksége idején mondott el a televízióban, de csak halálakor sugároztak. Végül egykori diákja emlékezik az ötvenhat után elbocsátott bátor történelemtanárra. A gazdag színes fotóanyaggal kiegészülő kötetet érdemes széles körben ajánlani.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még