Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Ablak-Zsiráf képes gyermeklexikon

Ablak-Zsiráf képes gyermeklexikon
Ablak-Zsiráf képes gyermeklexikon - adatlap
Méretek: SZ: 20cm M: 29cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789631195903
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 184
Borító: keménytáblás
1,109 Ft-os megtakarítás!:) Most 22%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,999 Ft
Könyvudvar ár: 3,890 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Több mint negyven alkalommal jelentette meg a Móra Kiadó a kisiskolásoknak szóló lexikonját, az Ablak-zsiráfot. A páratlan siker egyik oka a folyamatos megújulás, a másik pedig az az alapgondolat, ami már az első kiadás szócikkeit is meghatározta: nem egyszerű fogalom-magyarázatokat olvashatunk a gyerekek nyelvén, hanem fejlődés-lélektani kutatásokra alapozott szövegeket. A leírások élményszerűek, ahhoz hasonlíthatók, amikor egy (még) türelmes szülő magyarázza a gyerekének az örökös kérdésekre a - saját személyiségén keresztül megszűrt - válaszokat. Az új kiadásokhoz gyermekpszichológus segítségét is igénybe vette a kiadó. 

Fontos tulajdonsága a lexikonnak, hogy a "definíciók" egymásra épülnek, sokszor ismételve a tudásanyagot. Ezzel önbizalmat adnak, sikerélményt és örömöt okozva az olvasónak. Ráadásul könnyebbé teszi az új ismeretek befogadását, hiszen a régit rendszerezve, az "aha" élmény megélésével tartósabban épülnek be az új infók is, a régebbről hozott tudás pedig szilárdabbá válik.

Végül még egy pozitívuma a könyvnek, hogy az Ablak-zsiráfot olvasgatva rájöhetünk, a világ tele van érdekes dolgokkal, amiknek jó utánanézni, utánaolvasni.

Milyen szavak találhatók a könyvben? A fogalmak kiválasztása a szerzők ízlését tükrözi. Az egyik szempont a válogatásnál, hogy kizárólag fontos dolgokról essen szó, olyanokról, amikkel a kisgyerekek sokszor találkoznak (például a levelezéssel kapcsolatos szócikkek száma az utolsó kiadásra csökkent, ahogy a valós életben is előbb vesszük elő a mobiltelefont, hogy sms-t írjunk, minthogy a postára mennénk bélyegért.) 

A kiadások során történt tartalmi változásokat a borítók is tükrözik. Elsősorban a lexikont használó pedagógusoknak jelenthet segítséget, hogy ránézéssel is meg lehessen állapítani, melyik kiadásról van szó. A képek (az ablak és a zsiráf) és az elrendezés nagyjából maradt a borítón, de az alapszín változott. A hetvenes évek gyerekei zölden olvashatták, rá 10 évre világos lilára változott a borító. A következő borító színe: piros, ezt egy lila változat követte, és így értünk el a mostani kék variációhoz.

Fülszöveg:

A kisiskolások számára nélkülözhetetlen kézikönyv, amelyen generációk nevelkedtek, közel tízévente megújul. A több mint 1200 címszó átdolgozásának eljött az ideje, hiszen az új évezred megannyi változást hozott közvetlen környezetünkbe. Az informatika gyors fejlődése, az európai uniós tagság újabb és újabb fogalom magyarázatát teszi szükségessé a 7-10 éves gyerekek ismeretének bővítéséhez. Mit jelent, és hogyan működik az e-mail? Milyen az európai fizetőeszköz, és mely államok használják? Mennyi mindet tud egy mobiltelefon? Miért hasznos a fogszabályzás? A konkrét ismeretszerzés mellett az egymásra épülő szómagyarázatok átfogó gondolkodásra ösztönzik a kis olvasót, és megtanítják a természet, a társadalom, az élővilág és a technika alapvető fogalmainak helyes használatára.

A lexikon legutóbbi átdolgozása, 2009 óta kék színű borítóval jelenik meg. A felújított kötetbe csaknem 40 új címszó került, és rajzok is felfrissültek a modern és korszerű ismeretterjesztés jegyében.

be
5 ( 5 / 5 )
Kisiskolásként gyakran forgattuk az osztálytársaimmal és mennyire hatalmas felfedezés volt, hogy mitől is "ablakzsiráf" az Ablak-zsiráf... (A-tól Zs-ig ugye.) Szerintem még a mai kor gyerkőcei is élvezik ezt a könyvet.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még