Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Akik hozzájárultak a magyar kultúra és tudományos élet fejlődéséhez

Akik hozzájárultak a magyar kultúra és tudományos élet fejlődéséhez
Akik hozzájárultak a magyar kultúra és tudományos élet fejlődéséhez - adatlap
Méretek: H: 22cm SZ: 14cm
Kiadó: Bookyard Kiadó
ISBN:9786068546285
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 360
Borító: keménytáblás
1,310 Ft-os megtakarítás!:) Most 56%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,300 Ft
Könyvudvar ár: 990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Forrásanyagok hosszas tanulmányozása, böngészése után befejeztem ezt a szerény írást, tanulmányt, amelyet ezúton nyújtanék át tisztelettel az olvasónak. Kezdetben egy részletes magyarázatokat tartalmazó előszót szándékoztam hozzáfűzni. Végül lemondtam róla. Hadd beszéljen minden magyarázat helyett maga az írás! Csupán arra szorítkoznék, hogy néhány sorban magyarázatot adjak, mi is ez a könyv, amelyet az olvasó a kezében tart? Kikről szól? Milyen célból íródott? stb. Ez a tanulmány bemutatni szándékszik azoknak a nevezetes, rendkívüli embereknek, nevezetes, rendkívüli magyaroknak a történetét, életútját, akik származásuk révén abba a csoportba sorolhatók, akiket Ady Endre "bélyeges sereg"-nek nevezett, tehát a zsidó származású magyarokét.

Hogy kik ők és, hogy mit tettek egyéni hírnevük és az ország, a nemzet tekintélyének a gyarapításáért - remélem - kiderül majd e könyvnek az oldalairól. Ezek között vannak, akiket vallásos zsidó hitben neveltek, vannak akiket egyáltalán nem foglalkoztatott a származásuk, vannak olyanok, akik levetették zsidóságukat, bár származásuk az volt. Közös vonásuk, hogy valakik, valahol számon tartották a hovátartozásukat. Talán helyes lenne, ha mindenki maga döntené el, hogy minek tartja magát.

A XIX-ik század utolsó harmadában az egyenjogúsított zsidóság bekapcsolódott az ország gazdasági - és kulturális életébe. Ugyanígy bekapcsolódtak a magyar társadalom többi különféle származású személyei is. A zsidó származású magyarok éppen olyan magyarok, mint a más származású magyarok. Közülük a nevezetes magyarok emelték a magyarság rangját a nagyvilágban. Az asszimilált zsidóság beleolvadt a magyar közéletbe, összolvadt a másmilyen vallású magyarokkal. A magyar társadalmat csak velük együtt lehet elképzelni, ugyanígy a magyar kultúrát is. Hogy mi volt a célom ennek a tanulmánynak a bemutatásával? Mindenek előtt a megemlékezés!

A könyvben szereplők közül, akiknek az élete mondhatni többé, kevésbé sikertörténet volt, azok időben elhagyták szülőhazájukat. A választott hazájukban elértek szakmai sikereket, anyagi jólétet, de a vágyakozás, a honvágy megmaradt mindenikük lelkében.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: