Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Büszkeség és harag - A szlovákiai magyar politika titkai *

Szerző: Csáky Pál
Büszkeség és harag - A szlovákiai magyar politika titkai *
Büszkeség és harag - A szlovákiai magyar politika titkai * - adatlap
Méretek: SZ: 16cm M: 23cm
Kiadó: Pro Futuro Hungarica
ISBN:9788097363116
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 360
Borító: puhatáblás
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Volt egy álmom 89-ben: rendszert váltani, megmutatni, hogy lehet emberibb társadalmat működtetni, és felemelni a felvidéki magyarságot is. Én ezt a kihívást komolyan vettem, komolyan veszem ma is. A rendszerváltást megcsináltuk, az eredmény felemás: ok büszkeségre – de haragra is. A generációm hozzájárult a bipoláris világ eltűnéséhez: biztonságosabbá vált a világ ezáltal. Létrejött a plurális demokrácia – ott voltunk a pártok alapításánál. Egységesült Európa: aktív szerepet játszottunk benne. Összességében – minden hibája és féloldalassága ellenére – ez élhetőbb világ. A torzulások viszont nagyon bosszantanak, a belső tartás csökkenése is. Amikor elszabadul a bennünk lévő rossz, nagy károkat tud okozni – ez ellen vállaltam fel annyi konfliktust. 2007-ben felléptem ama saját kollégáim ellen is, akik cinkelt lapokkal játszottak. Mert hittem, hiszek egy tisztább, szebb világban. Küzdöttem – és nem bántam meg.

"Büszkeség és harag a címe Csáky Pál legújabb kötetének. Ő az egyetlen hazai szlovák parlament és az Európai Parlament volt képviselője, Szlovákia volt kétszeres miniszterelnök – helyettese (1998-2006), az MKP volt elnöke, aki a politikai színtérre lépve könyveiben megörökíti a felvidéki magyarság harminc évének jelentő állomásait, fordulópontjait. Az eddig megjelent 21 kötete (köztük színdarabjai), történelmi dokumentumok a jelenlegi és jövő nemzedék számára, mintegy választ adva a honnan – hová, mivé és kié lettünk, jutottunk. Művei tükörképet is adnak, s nemcsak önéletrajzi dokumentumot, a felvidéki magyarság szellemi szintjéről, nemzeti és identitás zavarainak következményeiről, kisebbségi sorsunk elhibázott lépéseiről.

A 2021 év végén megjelent könyve, részben önéletrajzi dokumentum, de mivel az európai szinten ismert politikus, egy lezárt felvidéki sors – korszak dokumentuma is.

A kötet szerzője már több interjúban megvallotta politikai pályafutása állomásait, felvállalta volt tisztségeinek háttér információnak közreadását." (Dániel Erzsébet/Felvidék.ma)

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: